2024.04.26, Péntek

Hirdetés

80 nap helyett 35 nap alatt végezte el az abádszalóki útfelújítást a Strabag-csoport
illusztráció - Nagy Mihály/magyarepitok.hu

80 nap helyett 35 nap alatt végezte el az abádszalóki útfelújítást a Strabag-csoport

magyarepitok.hu

2021.02.12. 16:29 - Gyöngyösi Klaudia

A beruházásnak köszönhetően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul 3216. jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható.

Hirdetés

A Magyar Falu Program keretében, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában befejeződött a 3216. jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út Abádszalók külterületi 1,45 kilométeres szakaszának felújítása.

A kivitelező, a Strabag-csoport cégeiből álló STRABEL Konzorciumnak (Strabag Általános Építő Kft., STRABAG Építő Kft., valamint STRABAG Szolnoki Aszfalt Kft.) közel bruttó 213 millió forint hazai forrásból valósította meg a beruházást. 2020-ban Jász-Nagykun-Szolnok megyében 5,3 milliárd forint beruházási értékű felújítási, javítási munka történt a megye 1330 kilométer hosszú úthálózatán.

A beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 3216. jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út a 38+250 – 39+700 kilométer szelvények közötti 1,45 kilométeres szakaszán a meglévő burkolat profilmarását végeztetette el. Ezután a pályaszerkezetre 7 centiméter vastagságban új kötőréteget és 4 centiméter vastagságban új kopóréteget építettek be.

Továbbá a szakemberek a felújított szakaszon – mart aszfalt felhasználásával – 1 méter széles stabilizált padkát alakítottak ki. A közlekedésbiztonság javítása érdekében pedig új burkolatjeleket festettek fel, valamint a KRESZ táblákat is kicserélték.

 

35 nap alatt fejezték be a munkát a kivitelezők

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában elkészült 3216. jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út Abádszalók külterületi 1,45 kilométeres szakaszának felújítását, a kivitelező STRABEL konzorcium:

a tervek szerint meghatározott 80 nap helyett, 35 naptári nap alatt végezte el.

A beruházásnak köszönhetően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul 3216. jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult szakasz:

  • a 2019 októberében átadott 3,8 kilométer hosszúságú Tiszaroff belterületi, Pusztataskony és Abádszalók külterületi szakaszait érintően,
  • továbbá a 9,3 kilométer hosszon felújított tiszaburai szakasz,
  • valamint a 2021 februárjában átadott 0,8 kilométer hosszúságú Tiszaroff külterületi szakasz minden közlekedő megelégedésére szolgál majd.

Illetve a térségben betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

ÚtépítésStrabagSTRABEL KonzorciumútépítésaszfaltAbádszalók

Hírlevél

Hirdetés