2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Új Duna-hidat kaphat a folyók városa
Illusztrációs fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Új Duna-hidat kaphat a folyók városa

magyarepitok.hu, TED

2022.01.03. 12:51 - Kolinek Nóra

A STRABAG munkájával épülhet meg a megyeszékhely új elkerülő útja.

Hirdetés

Kihirdették az uniós közbeszerzési közlönyben a győri tehermentesítő út és az új Mosoni-Duna híd építéséről szóló eljárás nyertesét. A nettó 32,8 milliárd forint értékű kivitelezést a STRABAG Generálépítő Kft. végezheti el a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában.

A tervek szerint Győrben az 1-es számú főút (Mártírok út) és az új Bácsai út közötti szakaszon, egybefüggő 2x2 sávos, 1,251 kilométer hosszú, új nyomvonalon vezetett közúti kapcsolatot alakítanak ki.

A szakasz teljes hosszán − a város felőli oldalon – zajvédőfal építését tervezik. Az új Bácsai út és a 1301. jelű út (Bácsai út) között 2x1 sávos, 0,651 kilométer hosszú új nyomvonalon vezetett közutat építenek. Ezen a szakaszon mindkét oldalon zajvédőfal épülne.

 

 

A szakaszon több csomópontot is kialakítanak

A beruházásban épülne egy 2x2 sávos új Mosoni-Duna híd, mely egykábelsíkos felfüggesztésű, ferdekábeles, acélszerkezetű műtárgy, teljes hossza 213,6 méter, a teljes magassága 69 méter, a pilon magassága pedig 62,92 méter.

A hídon a tervek szerint szintén zajvédőfalakat emelnek. Az előbbi híd mellett épülne még egy előfeszített vasbeton gerendás, 9,77 méter támaszközű híd is.

A projekt keretében a fentieken túl kialakítanának még:

  • 1 db jelzőlámpával szabályozott többsávos körgeometriájú csomópontot,
  • 1 db turbó körforgalmat,
  • 1 db többsávos körforgalmat,
  • 1 db egyszerű és
  • 1 db jármű osztályozós csomópontot.
ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)StrabagGyőrDuna hídhídépítésMosoni-Duna

Hírlevél

Hirdetés