2024.03.19, Kedd
Körforgalom épül ebben a dél-alföldi városban
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Körforgalom épül ebben a dél-alföldi városban

beol.hu

2023.02.08. 18:30 - Bíró Beáta

A beruházás célja a közlekedésbiztonság fokozása, a forgalmi dugók megszüntetése, valamint a belterületi úthálózat minőségi fejlesztése.

Hirdetés

A TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) programon belül elnyert forrásból fejlesztheti közlekedését Orosháza. 455 millió forint pályázati pénzből a belváros egyik legforgalmasabb pontján épül majd körforgalom – jelentette be a város polgármestere és a térség országgyűlési képviselője.

A sajtótájékoztatón elhangzott:

sok egyéb forgalomtechnikai megoldás mellett körforgalmat is kialakíthatnak. A Rákóczi út csaknem 700 méteres szakaszát, valamint 70 méter hosszan a kerékpárutat is felújítják.

A beol.hu beszámolója szerint az orosháziak régóta várják ezt a fejlesztést, hiszen a Deák Ferenc és a Rákóczi Ferenc utca kereszteződése sok bosszúságot okozott. Az átépítés célja egyértelműen az, hogy csökkentsék a forgalmat és biztonságosabb legyen a közlekedés a csomópontban.

 

Jelentősen javul a belváros úthálózata 

A forgalmi dugók megszüntetése, valamint a Deák Ferenc utcára érkezők, innen a Rákóczi útra kikanyarodók biztonsága a legfőbb szempont.  

A közlekedésbiztonsági célú fejlesztés ezen túl

  • a településközpontban a település közintézményeinek, közszolgáltatást nyújtó létesítményeinek jobb megközelíthetőségét,
  • a lakóterületekkel való kapcsolatok javítását,
  • a településközpont tehermentesítését, továbbá
  • a meglévő belterületi úthálózat minőségi fejlesztését szolgálja.

A körforgalom kialakítása mellett megújul 70 parkoló, áthelyezik a taxiállomást az Előd utca végébe. Így a Thököly utcán felszabaduló terület is növeli az ottani parkolóhelyek számát.

A projektet március elsejétől kezdik el, a munkákat szakaszolva végzik. Minden aktualitásról időben tájékoztatást kapnak a közlekedők. A beruházás várhatóan 2025 őszére fejeződik be.

ÚtépítésOrosházaútfelújításkörforgalomközlekedésfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés