2024.04.24, Szerda
Öt településen javít burkolatot a közútkezelő Győr-Moson-Sopronban
Illusztráció - Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Öt településen javít burkolatot a közútkezelő Győr-Moson-Sopronban

kisalföld.hu

2023.02.16. 08:22

Az érintett települések között van Hédervár, Tét, Fertőszéplak, Rábcakapi és Töltéstava is.

Összesen 7,8 kilométer hosszan tervez útfelújításokat Győr-Moson-Sopronban idén a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – derül ki a kisalföld.hu cikkéből. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. listájából kiderül, hogy a beruházások hat útszakaszt érintenek és a fejlesztés összértéke meghaladja a 1,5 milliárd forintot.

Rábcakapin, Tárnokréti felől a templomig újul meg az út több mint egy kilométeren. „Már kitáblázták, a szerződés elkészült” – mondta Szabó Ágnes polgármester, aki már várja a munkálatok kezdetét.

Kóbor Attila, Fertőszéplak polgármestere is behatárolta, hogy melyik útról van szó, aminek felújítása várhatóan március közepén elkezdődik. „A településen áthaladó útról, ami a templomdomb aljától a hegykői település irányába újul meg, megközelítőleg 900 méteren” – nyilatkozta a polgármester. Sopron és Fertőendréd között ez az utolsó, felújításra váró szakasz és a csapadékvíz-elvezető rendszer kialakítása sem marad el.

 

A felújítással Hédervár minden útja portalanított lesz

A listán szerepel még a töltéstavi bekötőút majd 800 méter hosszan, ahogy Tét-Rábaszentmihály is érintett, itt több mint 2,1 kilométeren aszfaltoznak majd.

Hédervár két szakasza is sorra kerül – mondta el Juhász József polgármester. Az egyik a Hédervár–Darnózseli közötti út, a másik Hédervár belterületétől vezet Novákpuszta felé, a bányatóig. „Lezajlott a munkaterület-átadás, tavasszal látnak neki a munkálatoknak a kivitelezők” – tette hozzá a polgármester, s megjegyezte, minden fejlesztést örömmel fogadnak.

Az utak állapota pedig ezt meg is kívánja, a Darnózseli irányába tartó út meglehetősen rossz állapotban van, Novákpuszta felé pedig minden évben végeztek javítgatásokat a közutasok. Ez a két szakasz majdnem eléri a 3 kilométert. Ezzel mindegyik kivezető út, sőt, minden belterületi útszakasz portalanított Héderváron.

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.útépítésHédervárTétFertőszéplakRábcakapiTöltéstava