2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Már épül Nyíregyháza fontos csomópontja

Már épül Nyíregyháza fontos csomópontja

magyarepitok.hu

2023.03.30. 08:30 - Bíró Beáta

Az útfejlesztéssel biztonságosabb lesz a vármegyei jogú város közlekedése: kiszélesítik a Tiszavasvári út egy szakaszát és két jelzőlámpás csomópontot is építenek.

Hirdetés

Kiemelkedő jelentőségű csomópont válik biztonságosabbá Nyíregyházán a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. kivitelezésében. A Tiszavasvári út - Derkovits utca kereszteződésének fejlesztése TOP-pályázat keretében valósul meg, a vármegyei jogú város önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában.

A Tiszavasvári út 416 méteres szakaszán belül két csomópontot alakítanak át: a Derkovits és a Csalitos utcánál. Mindkét helyen 2x2 két forgalmi sávot és jelzőlámpás kereszteződést hoznak létre.

A Tiszavasvári út északi oldalán elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút, déli oldalán pedig ezen túl járda is épül.

 

 

A munkálatokat 2022. novemberében kezdte meg a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt.

A kivitelezés a támfal építési feladataival kezdődött, amely kiemelkedő része a projektnek - tájékoztatta lapunkat Molnárné Varga Viktória projektvezető. Ennek során elvégezték az előkészítő földmunkákat, az elektromos kiváltási munkákat, villanyoszlopok elbontását a támfal környezetében, a földfal megtámasztásához a szádlemezek leverését és a támfal alaptest és szerelőbetonozását.

 

 

A monolit szerkezet 103 méter hosszú és 1,3-5,94 méter magas, és öt szakaszból áll majd, építése a következő hónapokban is folytatódik.

 

Több részmunkafolyamat zajlik egyidőben

A kedvező időjárási körülményeknek köszönhetően idén januárban a csapadékvíz elvezető rendszer kiváltási munkái megkezdődtek. Ezzel egyidőben zajlanak a járdaépítési és a jelzőlámpás csomóponttal kapcsolatos feladatok.

 

 

Folytatódott a támfal kivitelezése, a jelzőlámpa kábelek fektetése, elektromos kiváltási munkák, az ivóvíz kiváltási munkák és a járdaépítés.

A következő hónapokban a Tiszavasvári útnak először a déli oldalán megépítik a járdát, kiszélesítik, aszfaltozzák az utat, ezt követően ugyanezekkel a feladatokkal haladnak az északi oldalon is, ahol elválasztás nélküli kerékpár- és gyalogutat létesítenek. Elkezdik a csapadékvíz elvezető rendszer kiépítését.

 

 

Ezzel párhuzamosan a többi területen is folyik a munka: befejezik a támfal kivitelezését és a csomópontokban kiépítik a jelzőlámpákat. A befejező fázisban korlátépítés, növénytelepítés és a végleges forgalomtechnika kiépítése lesz a feladat.

 

 

A projekt megvalósítása során több ütemben ideiglenes forgalomkorlátozásokat vezetnek be, de biztosítják a forgalom folyamatos haladását. Jelenleg a Derkovits utcát zárták le két hétre az ivóvízkiváltási munkák miatt. A főpályán mindkét irányban egy-egy sávon lehet haladni.

Galéria

ÚtépítésKe-Víz 21 Zrt.Magyar Közút Nonprofit Zrt.útépítéscsomópontNyíregyháza

Hírlevél

Hirdetés