2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Az idén ezer kilométernyi út újul meg a hazai kistelepülések fejlesztésére indított programban
4901-es út Magyar falu programban megújult bökönyi szakasza az átadás napján. MTI/Vajda János

Az idén ezer kilométernyi út újul meg a hazai kistelepülések fejlesztésére indított programban

mti, magyarepitok.hu

2023.04.17. 15:00 - Szabó Ákos

Folyamatosan újítják fel a magyar mellékúthálózatot. Az öt szakaszban, összesen 14 kilométeren rekonstruált 4901-es út teljes projektje most zárult le Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében, a Magyar Közút beruházásán a Ke-Víz 21 és a Zemplénkő is dolgozott.

Hirdetés

Számos régóta várt útfelújítás valósult meg az elmúlt időszakban szerte az országban, illetve új projektek elrajtolásáról is folyamatosan beszámolunk. A Magyar Közút Nzrt. fejlesztésében most az ország legkeletebbi vármegyéjében a Balkány-Téglás összekötő út bökönyi szakaszát adták át. Mint a közbeszerzési adatokból kiderül, a fejlesztéssorozaton a Ke Víz 21 Zrt. és a Zemplénkő Kft. is dolgozott.

 

 

A Nyíregyházától délre található 4901-es összekötő most elkészült részének ünnepélyes átadóján április 13-án Piskolczi Géza, Bököny polgármestere elmondta: a vármegye határától Balkányig tartó 14 kilométeres út rekonstrukciója öt részben zajlott le.

 

Van jövője a magyar falvaknak

Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos ez eseményen kifejtette:

folytatódik a vidéki utak felújítása, idén ezer kilométer úthálózat újul meg a Magyar falu programban, melynek keretében 2019 óta több mint háromezer kilométernyi, falvakon átvezető mellékutat modernizáltak.

A Magyar falu program elindításának az volt a célja, hogy az országszerte mintegy 2900 darab ötezer fős lélekszám alatti településen élőkben is megerősítsék a hitet: van jövője a magyar falvaknak - hangsúlyozta.

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.Ke-Víz 21 Zrt.útfelújításBökönyTéglásZemplénkő Kft.

Hírlevél