2024.03.28, Csütörtök
Már dolgozik egy fontos Nógrád vármegyei összekötő út felújításán a HE-DO
Illusztráció: HE-DO Kft.

Már dolgozik egy fontos Nógrád vármegyei összekötő út felújításán a HE-DO

he-do.hu

2023.04.25. 16:48 - Szabó Ákos

A megújuló 2109-es számú úton elsősorban a környező települések forgalma halad, de azok az autósok is igénybe veszik, akik nem akarják használni a közeli gyorsforgalmi utat.

Hirdetés

Elkezdte a 2109-es számú Aszód-Verseg-Szarvasgede összekötő út 13+005-17+131 kilométerszelvények közötti szakaszának felújítását a HE-DO csoport. A közbeszerzést a Magyar Közút Zrt. írta ki, a munkát a HE-DO önállóan nyert meg – derül ki a cég sajtóközleményéből.

 

A beruházással érintett terület

Az összekötő út Héhalom és Nógrád vármegye határa között újul meg. Az érintett, 4126 méter hosszú szakasz teljes szélességben új burkolatot kap, valamint az ott található, Bér-patak feletti híd rendbehozatala ugyancsak része a projektnek. Timár Gellért főépítésvezető elmondta, a munkálatokat 16 ütemben végzik el.

„2023. április 3-án vettük át a munkaterületet. Az út pályaszerkezete számos helyen, nagy felületen elöregedett, elfáradt, tönkrement. Ez kátyúban, süllyedésben és deformációban mutatkozik a felületen. Ezeken az utazáskényelmet erősen rontó helyeken cseréljük ki lokálisan a pályaszerkezetet, ezzel megerősítve az útalapot, majd a javított útpályára két réteg, 8 centiméteres aszfaltot terítünk"

- számolt be a munkálatok céljáról a főépítésvezető.

 

Már az első napokon jól látszott a változás

A HE-DO szakembereinek munkája már az első napokban jól látszódott: az ideiglenes forgalomtechnika négy jelzőlámpával 4×500 méter munkaterületet biztosított számukra, így már a projekt legelején ki tudtak bontani 700 négyzetméter lokális pályaszerkezetet, ebből 200 méteren pedig vissza is építették az első réteget. Szintén a kezdeti fázisban, 400 méteren elkészült a profilozás és a földárok szedés is, továbbá a híd felén is lebontották az útpálya rétegeit.

A HE-DO 2023. július 31-én készül el a teljes felújítással, addig a munkaterületen folyamatos forgalomkorlátozásra van szükség.

„A 2109-es számú út elsősorban a környező települések forgalmát viszi, de azok az autósok is használják, akik – akár a díjfizetés miatt – nem akarják használni a gyorsforgalmi utat”  - érzékeltette a felújítás alatt álló út jelentőségét Timár Gellért.

ÚtépítésHE-DOútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.AszódVersegSzarvasgede

Hírlevél

Hirdetés