2024.04.14, Vasárnap
Megújult úttal készült el a Duna Aszfalt és a Strabag Szentes és Hódmezővásárhely között
Illusztráció

Megújult úttal készült el a Duna Aszfalt és a Strabag Szentes és Hódmezővásárhely között

mti, magyarepitok.hu

2023.08.10. 12:36 - Szabó Ákos

A Magyar Közút beruházásában modernizálták a 4521-es Szentes-Mindszent-Hódmezővásárhely összekötő 4,4 kilométeres részét.

Hirdetés

Befejeződött a Szentest Mindszenten át Hódmezővásárhellyel összekötő, 4521-es jelű út kettő, összesen 4,4 kilométeres szakaszának felújítása. Az uniós támogatással, 686 millió forintból elkészült beruházást augusztus 10-én adták át - tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Mint korábban megírtuk, a Szegvár-Mindszent-Hódmezővásárhely útvonalon futó pálya az alábbi módon újult meg:

  • Szegvár és Mindszent térségében a Duna Aszfalt Zrt. dolgozott a 10+105 és a 13+056-os szelvények között,
  • míg Mindszent kül- és belterületét érintve a Strabag Általános Építő Kft. volt a kivitelező a 14+170 és a 15+596,5-ös szelvények között.

A közlemény szerint az útrekonstrukció egy tágabb projektcsomag része, melynek elnevezése Közlekedésfejlesztés Csongrád megyében III és összesen bruttó 1,5 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg.

 

 

Ezeket a munkákat végezték el

A felújítás részeként a szakemberek gondoskodtak a meglévő útfelület profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően aszfaltkiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Sor került a KRESZ-táblák cseréjére és új tartós burkolati jelek festésére.

A beruházásnak köszönhetően biztonságosabb és jobb minőségű lett az út – derül ki a közleményből.

ÚtépítésStrabagDuna Aszfalt Zrt.Magyar Közút Nonprofit Zrt.SzentesSzegvárHódmezővásárhelyMIndszent

Hírlevél

Hirdetés