2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Elkészült az új görbeházi autópálya-csomópont, a nyíregyháziak és a debreceniek is jól jártak
Fotó: ÉKM

Elkészült az új görbeházi autópálya-csomópont, a nyíregyháziak és a debreceniek is jól jártak

magyarepitok.hu

2023.12.15. 17:00 - Szabó Ákos

Mintegy 1 kilométernyi új utat és 101 méternyi hidat vehet birtokba a forgalom.

Hirdetés

Átadták az M3–M35 autópálya görbeházi csomópontjának fejlesztését december 15-én. Ennek részeként elkészült egy felüljáró, illetve a Debrecen-Nyíregyháza, Nyíregyháza-Debrecen irányú közúti forgalmat segítő felhajtó is – írja közleményében a beruházó Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM). A projektet a Zemplénkő Kft. kivitelezte, mintegy nettó 4,9 milliárd forint hazai forrásból valósult meg.

 

 

A csomópont az M3, illetve az M35-ös jelű autópályák találkozási pontja. Amikor 2004-ben átadták, még hiányoztak a Nyíregyháza - Debrecen kapcsolatot biztosító „C" illetve „D" jelű ágak. Ezeket az M3 - M35 autópályák elválási csomópontjának megvalósításakor ugyan megtervezték, és az ágak csonkjait is kiépítették a beruházás során, de akkor még nem építették meg: most ez a feladat is megvalósult.

A „C" ág a Nyíregyháza irányából az M3-as autópályán érkezők számára nyújt lehetőséget Debrecen irányába tovább haladni; a „D" ág pedig a Debrecen felől az M35  autópályán, Nyíregyháza irányába pedig az M3 autópályán való tovább haladást biztosítja.

Az elkészült új útszakasz hossza összesen 1 km, melyből a híd 101,5 méter.

ÚtépítésM3-as autópályaM35-ös autópályaÉpítési és Közlekedési MinisztériumZemplénkő Kft.NyíregyházaDebrecencsomópontautópálya

Hírlevél

Hirdetés