2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Az Öreg-tó partjáig vezet majd Tatán az új kerékpárút
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Az Öreg-tó partjáig vezet majd Tatán az új kerékpárút

mti, magyarepitok.hu

2024.04.04. 14:24 - Szabó Ákos

Mintegy két kilométernyi útvonalat építenek ki.

Hirdetés

Tatán megkezdődött a városba érkező kerékpárutakat összekötő szakasz építése mintegy két kilométer hosszúságban - közölte a Komárom-Esztergom vármegyei település önkormányzata április 4-én.

A tájékoztatás szerint a beruházásra 300 millió forintnyi, uniós forrásból származó támogatást nyertek el. A kivitelezés során a Fényes fürdőtől a Tópart utcáig alakítanak ki kerékpárutat, amunkát a Közbeszezési Értesítő adatai szerint az FTK-Építő Kft. végzi el.

Részben meglévő, alacsony forgalmú közutakon jelölik ki az útvonalat, az Alkotmány utcától az Által-ér patakig pedig önálló kerékpársáv épül. A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló beruházás várhatóan jövő nyáron fejeződik be.

 

Mintegy 60 kilométernyi úthálózat építkezése folytatódik

Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében az elmúlt években csaknem hatvan kilométernyi kerékpárút épült, Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba. Tatán a munkákban az FTK-Építő korábban is részt vett.

A vármegyeszékhelyről kerékpárral el lehet jutni Oroszlányba, továbbá a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese és a bányászati múzeum felé. Tatabányáról Tatán át pedig Dunaalmásig vezet útvonal, amely csatlakozik az EuroVelo 6 nemzetközi hálózathoz.

 

ÚtépítésTatakerékpárútEurovelo 6FTK-Építő Kft.

Hírlevél

Hirdetés