2024.10.10, Csütörtök
Búcsújáról híres bakonyi zsákfalu kapott új bekötőutat
Illusztráció: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Búcsújáról híres bakonyi zsákfalu kapott új bekötőutat

mti, magyarepitok.hu

2024.07.29. 17:03 - Hegedűs Gergely

Még az idén további négy útfejlesztési projekt indul a térségben.

Hirdetés

Átadták hétfőn a Komárom-Esztergom vármegyei Csatka bekötő útját, a 3,3 kilométeres szakaszt 300 millió forint ráfordításával a Magyar Közút Nonprofit Zrt. újította fel. A közútkezelő saját kivitelezésben, teljes mértékben saját géplánc bevonásával valósította meg a felújítást.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője az MTI-nek elmondta,

a Magyar falu program keretében megvalósult beruházás helyi jelentőségét az adja, hogy a 250 fős település számára kizárólag ez az út jelenti a közlekedési kapcsolatot a térséggel, Ácsteszérrel és Kisbérrel.   

A bakonyaljai zsákfalu egyébként híres búcsújáró hely, minden év szeptember 8-án megrendezik a Kisasszony-napi búcsút, a szentkúti kegykápolnánál. 


A jelzőtáblák és a növényzet is megújult

A közútkezelő tájékoztatása szerint a felújítás során az útburkolat helyreállításához közel 4000 tonna aszfaltot használtak fel. Kitisztították az út vízelvezető rendszerét, kicserélték az elhasználódott jelzőtáblákat, valamint a növényzetet is visszavágták.

A burkolatfelőjítás két rétegben, 8,5 centiméter vastagságban történt meg.  

A társaság Komárom-Esztergom vármegyében még az idén megkezdi a banai bekötőút 5,3 kilométeres, valamint a hántai bekötőút 4,5 kilométeres szakaszának felújítását, megújul az Ács-Bábolna, valamint az Őrisáp-Bajót összekötő út.

ÚtépítésútfelújításCsatka

Hírlevél

Hirdetés