2024.03.28, Csütörtök
Jelentős fejlesztést kap Nagykanizsa ivóvízhálózata
Illusztráció: Erdei Mihály / magyarepitok.hu

Jelentős fejlesztést kap Nagykanizsa ivóvízhálózata

MTI

2022.11.08. 12:30 - Kolinek Nóra

A közel másfél kilométer hosszú szakasz és a kapcsolódó vezetékek cseréjén túl egy víztorony korszerűsítését is elvégzi a Szabadics Építőipari Zrt. és az Aquaprofit Tervező és Építő Zrt. konzorciuma.

Hirdetés

Több mint 900 millió forintos beruházással Nagykanizsán két helyen újítanak fel olyan elöregedett ivóvízvezetékeket, amelyeken rendszeresek a csőtörések.

A tervezési és kivitelezési feladatokat a Szabadics Építőipari Zrt. és az Aquaprofit Tervező és Építő Zrt. konzorciuma végzi el.

A Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. arról tájékoztatott, hogy a város önkormányzata a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) forrásaiból csaknem 641 millió forint európai uniós támogatást nyert a Platán sori és a Teleki utcai víziközmű-hálózat rekonstrukciójára. Nagykanizsa közgyűlése a munkálatokhoz további 270 millió forintos önerőt adott.

A Platán soron mintegy 500 méter hosszú ivóvízvezeték-párt, a Teleki utcában pedig mintegy 900 méter kettős csővezetéket cserélnek ki a bekötővezetékekkel és a szerelvényekkel együtt. Emellett a Teleki utca és a Hevesi Sándor utcai körforgalomnál lévő víztorony nyomásfokozó szivattyúit is cserélik.

A csőtörések miatti szolgáltatáskiesés és a vízveszteség minimalizálását szolgáló beruházások jövő szeptemberben fejeződnek be.

 

VízgazdálkodásSzabadics Zrt.Aquaprofit Zrt.Nagykanizsaivóvízivóvízvezetékivóvízhálózat

Hírlevél

Hirdetés