2024.04.19, Péntek
Energetikai felújítást és bővítést kapott a mosonmagyaróvári ügyészség
(fotó: mti)

Energetikai felújítást és bővítést kapott a mosonmagyaróvári ügyészség

mti, magyarepitok.hu

2017.03.31. 10:49 - Hegedűs Gergely

A 88 éves neobarokk épületben egy helyi cég kivitelezésében 40 százalékkal nőtt az alapterület, a fűtés, a nyílászárók és a tető is megújult.

Hirdetés

Mosonmagyaróváron átadták a járási ügyészség 205 millió forintból felújított és bővített épületét. A kétszintes épületrészt 228 négyzetméterről 382 négyzetméter alapterületűvé bővítették, miután a földszinti szárny vagyonkezelése az ügyészséghez került. Kicserélték a tetőszerkezetet, tíz irodát és kiszolgálóhelyiségeket alakítottak ki a belső felújítással, korszerűsítették a fűtést és a nyílászárókat, valamint hőszigetelték az épületet.

A kivitelezést a közbeszerzes.hu és az ugyeszseg.hu adatai szerint a mosonmagyaróvári Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft. végezte el.

A járási ügyészség a Mosonmagyaróvári Járási Bíróság épületében található, a felújítás az ügyészségi részt érintette. Az épületet 1927 és 1929 között neobarokk és neoklasszicista stílusban építették. Az ügyészség az ötvenes évektől működik az épület egy részében, ott, ahol 1960-ig a járási börtön volt. Azóta a mostani felújításig érdemi szerkezeti átalakítás azon a szakaszon nem történt.

EnergetikaMosonmagyaróvár

Hírlevél

Hirdetés