2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Kiírták a kivitelezői közbeszerzést a Magyar Zene Házára
(ligetbudapest.eu)

Kiírták a kivitelezői közbeszerzést a Magyar Zene Házára

magyarepitok.hu

2016.10.05. 10:18 - Hegedűs Gergely

A Hungexpo helyén épülő többfunkciós épület közel nulla energiaigényű lesz, a klasszikus zene mellett más műfajoknak is teret ad.

Hirdetés

Megjelent az ajánlati felhívás a Városligetben felépülő Magyar Zene Háza generál kivitelezési munkáinak elvégzésére. Az uniós közbeszerzésekről beszámoló TED honlapján kiderül, a projekt összesen több mint 10 ezer négyzetmétert érint. A környezet rendezési, tájépítészeti munka 5100 négyzetméteren valósul meg, az épület tervezett energetikai minősítése „közel nulla energiaigényű”, amivel a BREEAM rendszerében a kiváló kategóriát célozza meg.

A Magyar Zene Háza az 1990 óta üresen álló Hungexpo helyén épül meg a Liget Budapest projekt keretében a tervek szerint 2018 márciusáig. A Fudzsimoto Szú által tervezett, többfunkciós épület földszintjének nagy részét egy rendezvény- és egy hangversenyterem foglalja majd el. Az állandó és időszaki kiállítótér, valamint a hangdóm a térszint alatt, az irodák és a múzeumpedagógiai terek pedig a tetőszinten fognak elhelyezkedni.

Batta András, a Magyar Zene Háza munkacsoport vezetője korábban ismertette az állandó kiállítás tematikáját. "Az élményközpontú tárlat szórakoztatva kívánja tanítani a látogatókat, miközben áttekinti a hang természetét, az ember és a hang viszonyát, a hangképzés technikáit, majd a zene történetét a természet hangjaitól a 20. század végéig." Az állandó kiállítás nem csak a klasszikus zene történetét fogja vizsgálni, és az időszaki kiállítótérben a többi műfaj még nagyobb hangsúlyt kap majd.

Hírlevél

Hirdetés