2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Száztíz éves hagyomány szerint alakítanak ki kollégiumot Mezőtúron
mapio.net

Száztíz éves hagyomány szerint alakítanak ki kollégiumot Mezőtúron

MTI

2017.01.12. 10:07 - Antal Zsófia

Nyolcvan férőhelyes kollégium lesz a Karcagi Szakképzési Centrum Teleki Blanka Szakközépiskolájának felső szintjén. A tervek szerint a tanév végére elkészülnek a munkálatok, így szeptemberben már az új kollégiumi szobákba költözhetnek a diákok.

Hirdetés

A beruházás során a tantermekből kollégiumi férőhelyeket alakítanak ki, a munkálatok a nyári előkészületek után decemberben kezdődtek meg és jelenleg is tartanak. A tervek szerint tavasszal véget ér a kivitelezés, a kollégiumi bútorokat tanítás után, június 30-ig tervezik átszállítani az eddigi kollégiumból az új helyre.

Majoros Gergely, az intézmény igazgatója elmondta: korábban is, száztíz éven át az iskola felső szintjén működött a kollégium, csak 2007-ben költözött a korábbi mezőtúri főiskola épületébe. Az oktatási intézménybe nappali oktatás keretében mintegy kétszáznyolcvan tanuló jár, a felnőttoktatásban részt vevők száma mintegy kétszáz. Kollégiumi elhelyezést mintegy hetven-nyolcvan tanuló szokott igényelni, ezért is tervezték ilyen létszámra az új beruházást. Hozzátette: a nyolcvan férőhelyes új kollégium igény szerint a későbbiekben bővíthető akár húsz férőhellyel is.

A régi kollégium mint feladatellátási hely megmarad, de hasznosítása további tárgyalásoktól függ. Pardi Sándor, a Karcagi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: a mintegy tizenötmillió forintos beruházás a szakképzési centrum saját forrásából valósul meg.

Mi épül?Mezőtúroktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés