2024.03.29, Péntek
Újonnan épülő szakrendelőbe költözik a Kőbányai Egészségház
maps.google.com

Újonnan épülő szakrendelőbe költözik a Kőbányai Egészségház

magyarkozlony.hu

2017.04.12. 09:46 - Antal Zsófia

Az intézmény a Kőbányai útról a Maglódi útra kerül át a X. kerület járóbeteg-szakellátásának fejlesztése céljából. Az új rendelő a tervek szerint 2018-ban készül el.

Hirdetés

Járóbeteg-ellátást nyújtó szakrendelő épül a X. kerületi Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet Maglódi úti telephelyén. Kialakítására több mint 3,7 milliárd forintot szán a kormány – derül ki a Magyar Közlöny legutóbbi számából.

A hétfőn megjelent kormányhatározat értelmében a beruházás megvalósítására ebben az évben több mint 424 millió forintot, jövőre további 2 milliárd 575 millió forintot biztosítanak. Az új szakrendelő felszerelésére csaknem 780 millió forintot irányoz elő a kormányhatározat az Egészséges Budapest Program jövő évi költségvetésének terhére.

A kormányhatározat szerint a X. kerületi új szakrendelő átadását követően funkció nélkül maradó, Kőbányai út 45/C szám alatt található ingatlan állagfelmérése után az emberi erőforrások miniszterének javaslatot kell tennie az épület további hasznosítására.

A kormány egyben felhívja az emberi erőforrások miniszterét, hogy az Egészséges Budapest Program keretén belül június 30-ig vizsgálja meg a fővárosi és Pest megyei járóbeteg-szakellátás fejlesztési igényeit, dolgozza ki a kormány részére azok koncepcióját és készítse elő a szükséges fejlesztések megvalósítását.

Mi épül?egészségügyi fejlesztésKőbányaX. kerület

Hírlevél

Hirdetés