2024.04.19, Péntek
Az utóbbi száz év legnagyobb beruházását adták át Erken
mnsk.hu

Az utóbbi száz év legnagyobb beruházását adták át Erken

MTI

2017.08.19. 15:06 - Antal Zsófia

A hevesi település tornacsarnokkal és iskolaépülettel gazdagodott, és az önkormányzati konyhát is megújították.

Hirdetés

Új tornatermet és egy négy tantermes épületet kapott a Heves megyei Erk általános iskolája a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében. A csarnokot és az iskolaépületet egyaránt a miskolci Jánosik és Társai Build Kft. építette fel, mintegy 340 millió forintból.

Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma helyettes államtitkára a pénteki átadó ünnepségen elmondta, hogy a 130 diákot befogadó iskolaépületben a tantermek mellett tanári szobát, szertárakat, mosdókat alakítottak ki, és hamarosan egy könyvtárat is berendeznek. A tornaterem alkalmas a csarnokban játszható csapatsportokra és a mindennapos testnevelésre, ugyanakkor modern rendezvényhelyszínként is gazdagítja a települést.

A képre kattintva megnézheti az MNSK time lapse videóját a tornaterem felépítéséről. (mnsk.hu)

Pető László, az ezer fős település független polgármestere kijelentette: ekkora beruházásra csaknem száz éve került sor utoljára a községben. Az átadással összesen mintegy 400 millió forintos fejlesztéssorozat zárult le, melynek részeként belügyminisztériumi keretből, 38 millió forint értékben az önkormányzat konyhája is megújult – tette hozzá.

Mi épül?Jánosik és Társai Kft.sportcsarnokNemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programúj iskolaépületErk

Hírlevél

Hirdetés