2024.03.29, Péntek
Jelentős közlekedésfejlesztések indulnak Mezőkövesden
mapio.net

Jelentős közlekedésfejlesztések indulnak Mezőkövesden

MTI

2018.01.15. 09:51 - Antal Zsófia

A dél-borsodi térség számára fontos beruházásban húsz kilométeres kerékpárút jön létre és átépül a mezőkövesdi buszpályaudvar is.

Hirdetés

Kerékpárút épül mintegy húsz kilométer hosszúságban Mezőkövesd és Bükkzsérc között, a hozzá kapcsolódó mezőkövesdi közösségi közlekedésfejlesztéssel együtt 1,7 milliárd forintból - jelentette be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára pénteken. A 20 kilométer hosszú kerékpárút növeli a térség idegenforgalmi értékeit, az Eger és Miskolc között megépülő 43 kilométer hosszú kerékpárúttal pedig egy 60 kilométeres kerékpárút jön létre - hangoztatta Tállai András.

A projekt keretében a vasútállomás közelébe kerül a mezőkövesdi buszpályaudvar, itt fedett forgalmi központot alakítanak ki, a városi rendelőintézet előtt pedig körforgalmi csomópont készül - mondta Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere. A kivitelezés befejezése 2020-ra várható - tette hozzá.

Révész Máriusz, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztosa múlt héten jelentette be, hogy újabb kerékpárutak építéséről döntött a kormány, a külterületi mintegy 1100 kilométernyi magyarországi kerékpárút-hálózat üzemeltetését pedig a Magyar Közút Nonprofit Zrt. látja el a jövőben.

közlekedésfejlesztésMi épül?kerékpárútMezőkövesdbuszpályaudvarBükkzsérc

Hírlevél

Hirdetés