2024.03.29, Péntek
Kibővülő épületben egyesülnek a Bajcsy Kórház szakrendelései
17.kerulet.ittlakunk.hu

Kibővülő épületben egyesülnek a Bajcsy Kórház szakrendelései

MTI

2018.01.18. 12:06 - Antal Zsófia

A fejlesztés nyomán a bőrgyógyászat, a tüdőgondozó és a gasztroenterológia is Rákosmentére költözhet majd.

Hirdetés

Mintegy 1,756 milliárd forintból újul meg a Bajcsy-Zsilinszky Kórházhoz tartozó XVII. kerületi szakrendelő az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében - mondta Dunai Mónika, Rákosmente országgyűlési képviselője csütörtökön.

2019 végéig emeletráépítéssel bővül a rendelő alapterülete, ez lehetővé teszi, hogy beköltözzön a központba a bőrgyógyászat Rákoscsabáról, valamint Rákoskeresztúrról a tüdőszűrő és tüdőgondozó, és egy gasztroenterológiai egység is létrejöjjön.

Az orvosi műszerpark 264 millió forintból újul meg, a berendezések cseréje 101 millió forintba kerül, az informatikai eszközök cseréje 31 millió forintba. Bővítik a liftet is, hogy azzal fekvőbetegeket is lehessen szállítani. Dunai Mónika elmondta: a XVII. kerületi önkormányzat százmillió forinttal járul hozzá a fejlesztéshez, ebből a pénzből a többi között új, 130 férőhelyes parkolót alakítanak ki a rendelőintézetnél. Reményeik szerint a telephelyek megszüntetésével nemcsak jobb betegellátást tudnak biztosítani, de csökkenteni tudják a fenntartási, üzemeltetési költségeket is.

 

90 ezer lakost lát el a szakrendelő

Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója elmondta, a kórház négy szakrendelőt üzemeltet, köztük a jelenleg három telephelyen üzemelő rákosmentei szakrendelőt. Hozzátette, a szakrendelő 1973-ban épült, 1981-ben csatolták a kórházhoz, ellátási területéhez körülbelül 90 ezer lakos tartozik.

Felidézte, mostanra megújult az épület homlokzata, tetőszigetelést kapott az intézmény, korszerűsítették a fűtését és kicserélték a nyílászárókat. A kórház 2015-ben 157 millió forintból két telephelyen kicserélte a teljes radiológiai műszerparkot. Fenke Ferenc, a rendelőintézet főorvosa elmondta: az intézményben 100-110-en dolgoznak, közülük 47-en asszisztensként, a többiek orvosok.

Az Egészséges Budapest Program keretében októberben jelentették be a Bajcsy-Zsilinszky Kórház egyéb fejlesztéseit is.

kórházfejlesztésMi épül?egészségügyi fejlesztésRákosmenteEgészséges Budapest Program

Hírlevél

Hirdetés