2024.05.28, Kedd

Jelentős építőipari beruházás indul januárban Keszthely keleti részén: a Balaton partján összesen 175 apartmant tervez a beruházó Royal Homes Kft. tetőnapozókkal, sétánnyal és üzlethelységekkel. Az egész évben lakható lakások kiadásra is alkalmasak.

A Monitor Magazin azt írja, a keszthelyi jachtkikötő és a Via Hotel között elhelyezkedő, mintegy 2,5 hektáros területen 5 hajó formájú, háromszintes ingatlan épül. Tömbönként 35, összesen 175 apartman kerül kialakításra, amelyek alapterületei 60 és 100 négyzetméter között lesznek a teraszok nélkül.

A többlépcsős beruházás első ütemében 2016. január közepén kezdődnek meg a munkálatok, az első tömb átadására várhatóan ez év végén kerül sor. Az ingatlanok értékesítése már elkezdődött, élénk érdeklődés mutatkozik magyar és külföldi vásárlók részéről egyaránt.

Az apartmanok energetikai besorolása A+ kategóriájú lesz, mindegyikbe elektromos távirányítós redőny, hőszivattyús fűtő-és hűtőrendszer,illetve lift kerül beépítésre. Az alacsony energiafelhasználású épületek különleges, hajótest alakot kapnak, az apartmanok jelentős részéből balatoni panoráma tárul a lakók elé, az épületek tetején pedig napozó teraszok lesznek.

Az épületek előtt parkosított vízparti sétány épül. Az apartmanokhoz zárt parkoló tartozik, valamint korlátozott számban garázsok is vásárolhatók. Az épületek alsó szintjein üzlethelyiségek is kialakításra kerülnek.

A Monitor Magazin cikke szerint a beruházás a város gazdasági és turisztikai életének fellendítését is előrevetíti. A helyi kereskedők (építőanyag kereskedések, nyílászárók forgalmazói, konyhastúdiók, bútoráruházak, stb.) bevételének növekedése mellett az ingatlantulajdonosok személyében új, minőségi vendégkör jelenhet meg, melynek kiszolgálására újabb cégek megjelenése várható. A Libás Strand, a jachtkikötő, a közeljövőben teljes felújítás alá kerülő Via Hotel és az új ingatlanberuházás, a felújított parti sétánnyal együttesen egy minőségi, Keszthelyen eddig hiányolt partszakaszt eredményez. Ez a vitorlástársadalom mellett olyan magánbefektetői kört is a városba vonzhat, amelynek tagjai eddig elsősorban a Balaton keleti medencéjében találták meg számításaikat.

Az ingatlanok értékesítésével megbízott, hévízi Exclusive Ingatlanközvetítő iroda vezetője, Kovács László elsősorban olyan tehetősebb magyar vásárlókra számít, akik a közvetlen vízparti luxus apartmanokat értékálló befektetésnek tekintik, ahelyett hogy a bankban tartanák a pénzüket. A vitorlás tulajdonosok szintén potenciális lakók lehetnek, akik számára ideális lehet a kikötők közelsége.

Az egész évben lakható lakások kiadásra is alkalmasak, amely kapcsán már megjelenhetnek az idősebb külföldi (német, svájci, osztrák), megfelelő fizetőképes keresletet biztosító vendégek is, akik számára nem okoz gondot a havi 500-700 eurós bérleti díj megfizetése sem.

A beruházó cégnek a 175 minőségi apartman megépítésén túl is vannak tervei, amelyek szintén a keszthelyi vízparthoz köthetők. A 2015 novemberében bejelentett, a Balatont kiemelt üdülőkörzetként fejlesztő program várhatóan még nagyobb lendületet fog adni az ingatlanfejlesztők befektetetői csoportjainak.

(forrás és kép: monitormagazin.hu)

Mi épül?ingatlanfejlesztés