2024.06.25, Kedd

A cégtulajdonos Jánosik Lajos arról számolt be, hogy a több lábon álló cég 2015-ben az építőipar és a takarítás területén egyaránt 30 százalékos növekedést produkált, mindkettőben 4,5 milliárdos árbevétellel. Az őrzés-védelmi ágazat 450 milliós bevétele 10 százalékos fejlődést jelent. Az üzemeltetés-karbantartás ágazat 400 milliós forgalmával szintén túlteljesítette az idei tervét. A cég év végére már több mint 1000 saját alkalmazottnak adott biztos munkát.

A cég 25 évvel ezelőtt a nulláról indulva építette fel magát mára sokmilliárdos vállalattá. A filozófiájáról egy korábbi interjúban ezt mondta Jánosik Lajos: „A cég lényegét a mai napig sikerült megőrizni. Valós piaci igények kielégítésére szerveződtünk, nem a pillanat szülte spekulációkból élünk. Értékteremtő kétkezi munkából tudunk eredményesen működni úgy, hogy sok embernek adunk biztos megélhetést.”

A cég honlapján pedig így fogalmaz: „Évek alatt alakult ki az az üzleti modell, ami a mai napig jellemző ránk: öt önálló ágazatunk egymást kiegészítve, sikeresen működik. Ennek keretében építünk, felújítunk, komplex módon ingatlanokat üzemeltetünk, karbantartunk, számos helyen ipari technológiával takarítunk, külterületet gondozunk, illetve személyi és vagyoni értékeket őrzünk. Az állandó piaci versenyben sem tévesztjük szem elől a vevőt, a természeti környezet és a teremtett értékek megóvását.”

Sikereik titka a cégvezető szerint az, hogy munkájuk eredményét nagy részben visszaforgatják a vállalkozásba. Idén is úgy tervezik, hogy az adózás előtti eredmény 15 százalékát fizetik csak ki osztalékként, a fennmaradó részből pedig tovább fejlesztik a céget.

Az építőipari ágazatban azt hangsúlyozzák, hogy építészeik képesek különleges rendeltetésű anyagokat beépíteni, speciális megoldásokkal, egyedi technológiákkal.

Az elmúlt években harmincezer négyzetmétert szigeteltek le, ami mintegy  ezer lakást jelent. A legutóbbi kivitelezésük során a csepeli kormányhivatalt újították fel, előtte az ÉSZAKERDŐ Zrt. beruházásában több erdészeti épületet újítottak fel, és két faszerkezetű kilátót is építettek. A császtai és a kis-milici kilátók építése különleges technológiákat is igényelt. A négyszögletes, háromszintű, 16 méter magas létesítmények tartószerkezete rétegelt fenyőből készült, míg a járófelületeket tölgyfa borítja.

Az erdészeti épületeket, igényes tervek alapján a múltszázad 20-as, 30-as éveinek hangulatát idéző stílusban varázsolták újjá. Mindenütt vázszerkezetig bontották le az épületeket és a külső, belső felújítások együtt jártak az építészeti, gépészeti korszerűsítésekkel. Mivel hosszú távra tervezik az épületek fennmaradását, csak kiváló minőségű anyagot építettek be. A rekonstrukció együtt járt az épületek hőszigetelésével. A külső felületek elkészítésekor gyakran használtak fa díszítő elemeket.  Az igazgatósági épületekben nem csak irodák működnek, például Kisgyőrben és Tolcsván vendégszobát is kialakítottak.

(magyarepitok.hu, inforadio.hu, janosikkft.hu)

Galéria

Iparági hírekJánosik és Társai Kft.