2024.07.20, Szombat

A második beruházási ütemben térelválasztók, eredményjelző és 460 fős mobillelátó épül.

A Tatai Atlétikai Club (TAC) közel félmilliárd forintos beruházásában megkezdődött a tatai sport- és rendezvénycsarnok építésének második üteme. A létesítmény 2016 novemberére készülhet el.

Michl József polgármester (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a második beruházás összegéből 365 millió forintot TAO-keretből fedeznek. Tata önkormányzata a város költségvetéséből mintegy 146 millió forint önerőt biztosít, további mintegy 10 millió forintot, a Tatai AC szponzorai útján teremtett elő.

A második ütemben a bajai EMEL ÉPKERSZOLG Kft. 149 napos vállalási határidővel, bruttó 384,8 M Ft vállalási díjért készíti el a csarnok még hiányzó részeit. A fennmaradó pénzeszközt, a sportcsarnok berendezésére fogják felhasználni, ebből készül el többek között a sportpadló alátétrendszer, a 460 férőhelyes teleszkópos mobil lelátó, a térelválasztó függönyök, akusztikus függönyök, és az eredményjelző is.

A Kőkúti Általános Iskola és a Református Gimnázium mellett épülő létesítményben mobil lelátókat és térelválasztókat helyeznek el, így délelőtt egyszerre három iskolai osztálynak is tarthatnak tornaórát benne, délután pedig a TAC kézilabda-szakosztálya, illetve az NB I B-s férfi és az NB II-es női csapat használhatja. A Tatai Atlétikai Clubnak nyolc szakosztályban 730 igazolt tagja van, a kézilabda-szakosztály létszáma 230 fő.

Az EMEL bajai székhelyű, magyar tulajdonú építőipari cég, a világhálón fellelhető információk szerint utolsó éves nettó árbevétele 5,1 milliárd forint volt.

A beruházás első üteme West Hungária Bau kivitelezésében készült el 2014 októbere és 2015 áprilisa között 628 millió forintból. A város ebből 30 százalékot fedezett, a többit a TAO biztosította.

Az új sportcsarnokban 1500 négyzetméteres játéktér épült, melyen a kézilabda mellett a Tatai AC röplabda szakosztálya is helyet kapott. A csapatok a bajnoki mérkőzéseiket is itt játsszák.

(mti, tata.hu)

Mi épül?építőipari cégekTatasportberuházásokEMEL Kft.