2024.04.19, Péntek

Felavatta új Állatgyógyszer Logisztikai és Raktár Centrumát a székesfehérvári Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. A 2000 négyzetméteres új raktártömb 200 millió forintos uniós támogatással épült meg. A beruházást az Alpha-Vet szélesedő áruválasztéka, a vevőkör bővülése, a gyógyszerszállítás egyre szigorodó minőségügyi feltételei indokolták.

Az uniós előírásoknak megfelelő raktárbázist elkülönített raktárhelyekkel, hűvös raktárral és a legfejlettebb hűtőberendezésekkel látták el. A beruházás gyorsabb munkafolyamatot és gyors kiszolgálást tesz lehetővé. Cser-Palkovics András, fehérvári polgármester az átadón hangsúlyozta, az új raktár és logisztikai bázis a legnagyobb az országban, ahonnan mind a belföldi mind a külföldi piacot kiszolgálják.

A gyógyszerraktár és logisztikai központ mellett a mostani fejlesztésekben megvalósították

  • egy bábolnai állatgyógyszertár felújítását,
  • Balatonfűzfőn pedig növényi-tápoldatos és takarmánygyártó üzemet létesítettek.

A több mint huszonöt éves székesfehérvári Alpha-Vet klasszikus állatkórházi gyógyító tevékenysége mellett állatgyógyszert fejleszt, gyárt, forgalmaz, továbbá állateledel kis- és nagykereskedelmi tevékenységet folytat.

Dr. Móré Attila, az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnöke az átadón arra emlékeztetett, hogy huszonöt évvel ezelőtt tíz emberrel kezdték meg működésüket, mára viszont közel négyszáz főt foglalkoztatnak vállalatcsoport szinten. Árbevételük meghaladja 17,6 milliárd forintot. A vállalat kereskedelmi és logisztikai hálózata az egész országot lefedi, kizárólagos hazai forgalmazója több nemzetközi gyógyszer- és állateledel gyártónak. Három központi telephelyen közel 12 000 négyzetméteren raktároznak állateledeleket, és 3000 négyzetméteren állatgyógyászati készítményeket.

(forrás és képek: szekesfehervar.hu)

Galéria

Mi épül?üzemépítés