2024.04.14, Vasárnap
Építészeti nagydíjas a Klazuál téri vásárcsarnok

Építészeti nagydíjas a Klazuál téri vásárcsarnok

2016.06.07. 11:43 - Antal Zsófia

A tavaly felújított fővárosi csarnok több mint 150 beérkezett pályázat közül lett a legjobb egy nemzetközi versenyen.

Hirdetés

A Casalgrande Padana olasz kerámiamanufaktúra tizedik alkalommal hirdetett versenyt, melyen a 2013-2015 időszak munkáit értékelte egy nemzetközi zsűri. A tavaly 2 milliárd forintból megújult hetedik kerületi piac a kerámia padlózat, a szinte sebészi pontossággal egymáshoz illesztett csempék, valamint a grafikai elemek és színkombinációk által alkotott összkép miatt kapta a kitüntetést.

A felújítás a Laki Épületszobrász Zrt. kivitelezésében történt, az építészeti tervezés pedig Kun Zoltán és a Kunyhó Építésziroda Kft. munkája. A Vásárcsarnok rekonstrukciós munkálatai során megőrizték a piac eredeti értékeit: a homlokzatát, a fából és acélból készült tető tartószerkezetét és nyílászáróit is. A vásárcsarnok különlegessége, hogy a galériának köszönhetően a csarnok acél és fa fedélszerkezetével szinte testközelbe kerül az ember.

A Grand Prix Casalgrande Padana egy nemzetközi építészeti pályázat, amely azokat a szakembereket díjazza, akik elkészült projektjeikben a lehető legjobban, a legcélszerűbben alkalmazzák a Casalgrande Padana anyagait. A kétévente odaítélt nagydíj gyökerei a kilencvenes évekig nyúlnak vissza, ekkor indította útjára azt a világ egyik vezető kerámiamanufaktúrája, a Casalgrande Padana. A cég mindig is szívesen kísérte figyelemmel az éppen aktuális építészeti trendek fejlődését és innovációit.

(epiteszforum.hu, casalgrandepadana.com)

Galéria

Iparági híreknívódíjakpiacokErzsébetváros

Hírlevél

Hirdetés