2024.04.16, Kedd

Megindulhatnak a tulajdonosi átrendeződések az építőiparban, miután két fúziót is engedélyezett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

A GVH tájékoztatása szerint:

  • az Építő- és épületkarbantartó Zrt., valamint a WEST HUNGÁRIA BAU Építőipari Kft. közös, közvetlen irányítást szerez a Magyar Építő Zrt. felett,
  • a Tief Terra Építőipari és Szolgáltató Kft. Szíjj László és Varga Károly irányítása alá kerül.

A hivatal megállapította, hogy a Paár-csoportba tartozó WEST HUNGÁRIA BAU Építőipari Kft., a Szeivolt-csoportba tartozó Építő- és épületkarbantartó Zrt., valamint a Magyar Építő Zrt. közös piaci tevékenysége a magasépítés, azonban e három vállalkozás együttes piaci részesedése nem éri el a 20 százalékot, így az összefonódás nem jár káros versenyhatással.

Az összefonódás révén megszűnik a Duna Csoport érdekeltségében működő Körösaszfalt Mélyépítő Zrt. egyedüli irányítása a Magyar Építő Zrt. felett. A döntés a Körösaszfalt Zrt. tavaly novemberi menedzsment megállapodását erősítette meg, amiről a magyarepitok.hu is beszámolt.

A Szíjj-Varga-csoport és a Tief Terra-csoport közös piaci tevékenysége a mélyépítés és az építőanyagok kereskedelme, azonban e két vállalkozás együttes érintett magyarországi piaci részesedése nem éri el a 20%-os mértéket, így az összefonódás nem jár káros versenyhatással – áll a közleményben.

(mti, gvh.hu, magyarepitok.hu)

(fotó: West Hungária Bau – Budapest, Józsefváros, Magdolna negyed program)

WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Magyar Építő Zrt.Iparági hírekmélyépítésmagasépítésépítőipari cégekKÖRÖSASZFALT Zrt