2024.04.23, Kedd

A civishir.hu azt írja, a helyben hasznosuló, 900 millió forint összértékű zöldmezős beruházás és közel egyéves kivitelezési munka eredményeként nyitotta meg Hajdúböszörményben Magyarország legnagyobb alapterületű és legmodernebb Reál üzletét az Alaszka Kft.

A Méliusz bevásárlóközpont területén megvalósult beruházással 40 új munkahely jött létre. Az 1 200 négyzetméteres üzletközpont 20 ezer különböző áruval, a régió legnagyobb napicikk-választékával, látványpékséggel és melegkonyhával várja vásárlóit. A százszázalékos magyar magántulajdonban álló üzlet döntően hazai beszállítókkal dolgozik, és a boltban a régiós kistermelők speciális kínálata is elérhető.

A bevásárlóközpontot különleges formájú üvegkupola, egyedi belsőépítészeti megoldások, mennyezeti és látványelemek, egy teljesen speciális polcrendszer és az exkluzív borsarok teszi egyedülállóvá a hazai Reál üzletek között. A Méliusz Üzletházban a Reál üzlet mellett négy, egyenként 100 négyzetméteres üzlethelyiséget is kialakítottak, amelyekben tisztító és egyéb kényelmi szolgáltatások kapnak majd helyet.

„Legújabb hajdúböszörményi üzletünk nemcsak a legnagyobb alapterületű Reál bolt Magyarországon, de kínálatát és felszereltségét tekintve is kategóriateremtő az üzletláncon belül” – fogalmazott Ráthonyi Zoltán, a Reál Hungária Élelmiszer Kft. alapítója, a Méliusz-Reál üzletközpont tulajdonosa.

A Hajdúböszörmény belvárosában található Méliusz Üzletközpont a város emblematikus épülete, ezért az újjáépítéssel az épület homlokzatát eredeti formájában állították helyre Péter Zoltán helyi építesz tervei alapján. „Példaértékű az a helyi összefogás, amely a Méliusz Üzletház újjáépítése kapcsán megvalósult. Külön öröm számunkra, hogy a beruházás összege szinte teljes egészben helyben hasznosult, hiszen a tervező és a kivitelező is hajdúböszörményi.”

Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere a megnyitóünnepségen hangsúlyozta: „A debreceni székhelyű Alaszka Kft. üzletnyitása is jól példázza, hogy a kormány gazdaságélénkítő intézkedései – mint a Növekedési Hitel Program – és az igazi vállalkozói elhatározás találkozásából mindig valamilyen különleges eredmény születik. Külön öröm számunkra, amikor magyar magánszemélyek és vállalkozásaik a helyi közösségek számára teremtenek értéket.”

Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere úgy fogalmazott, büszkék arra, hogy országosan is egyedülálló üzletközponttal lett gazdagabb Hajdúböszörmény. „A Méliusz üzletház homlokzatának megőrzése hozzájárul Hajdúböszörmény tradicionális városképének megőrzéséhez, az áruház kínálata pedig a helyi és környékbeli lakosok igényes és kényelmes kiszolgálását teszi lehetővé. Örömmel látjuk, hogy a 40 új munkahelyet teremtő üzlet polcain a helyi termelők árui is megjelennek, az iparűzésiadó-bevételekből pedig ugyancsak városunk profitál majd.”

A Reál üzletláncot 15 éve alapították meg magyar tulajdonosai, köztük a debreceni székhelyű Alaszka Kft. A vállalkozáscsoport országosan több mint 2000 élelmiszerüzletet működtet Reál Élelmiszer és ReálPONT néven.

(civishir.hu)

(fotó: civishir.hu, lokal.hu)

Galéria

Mi épül?Hajdúböszörmény