2024.06.25, Kedd

Több mint 700 millió forintot fordít idén beruházásokra soroksári termelőüzemében a Rondo Hullámkartongyártó Kft. Ebből eddig 400 millió forintot tesz ki a plotter berendezés, ami az eddiginél is precízebb, a vevők igényeihez jobban illeszkedő csomagolóeszközök tervezését és gyártását teszi lehetővé – közölték a Rondo Hullámkartongyártó Kft. szakértői.

A Rondo ezáltal tovább szélesítette termékportfólióját. A soroksári üzemben eddig E, B és C hullámokat, illetve ezek kombinációját, BE és BC hullámokat gyártottak. A plotter berendezésnek köszönhetően megkezdődhetett a D hullám termékvonal, illetve a DE és DC hullámkombinációk gyártása is. Ezek alacsony gerincmagasságú, a piacon leggyakrabban alkalmazott típusoknál vékonyabb és könnyebb hullámkarton termékek. Legfőbb előnyük, hogy jobb helykihasználást tesznek lehetővé a termékeiket becsomagoló vállalatok számára, ez pedig a teljes ellátásilánc-menedzsment folyamatban jelentős költségmegtakarítást jelent a felhasználóknak.

Az elkövetkező hónapok eszközberuházásai az üzemen belüli anyagmozgatás további automatizálását fogják előirányozni. A cél a megrendelők széleskörű és megbízható kiszolgálása, valamint a teljes gyártási folyamat hatékonyabbá tétele.

„A Rondo már az elmúlt években is komoly lépéseket tett az áruáramlási rendszer automatizálása érdekében. Az újonnan érkező berendezéseknek köszönhetően pedig tovább rövidíthető a gyártási folyamat átfutási ideje, valamint gyorsítható a vevőkiszolgálás” – mondta Miklós Zsolt, a Rondo Hullámkartongyártó Kft. ügyvezetője.

Ezzel párhuzamosan a gyártás volumene is nő a Rondo üzemében: míg 2015 első negyedévében 22 millió, az idei év első három hónapjában már közel 23 millió négyzetméter hullámkarton készült a gyárban, s a társaságnál további növekedést terveznek a következő hónapokra is.

Az újabb beruházások egy hosszú távú technológia-fejlesztési programba illeszkednek. Ennek keretében a Rondo Hullámkartongyártó Kft. két évtized alatt immár több mint 10 milliárd forint értékű fejlesztést valósított meg 24 ezer négyzetméter alapterületű, közel 200 főt foglalkoztató magyarországi termelő üzemében.

(trademagazin.hu)

Mi épül?üzemfejlesztéspapíriparSoroksár