2024.05.25, Szombat

A hazforum.hu-n megjelent cikkből kiderül, a fűtési rezsiköltségeknél a homlokzat szigetelésében rejlik a legnagyobb megtakarítási potenciál, ám megfelelő tetőszigetelés nélkül továbbra is számottevő hővesztesége lesz a háznak, a meleg ugyanis felfelé száll. A hatékony tetőszigetelés a lapostetős panelházaknál is kiemelt jelentőségű, ráadásul itt a sajátos épületszerkezet sokféle hiányosságot ad. Számos panelház, avagy iparosított technológiával épített lakóépület tetőszerkezetében ugyanis van üregek vannak a födémben. Ez amellett, hogy átengedik a meleget, utat engedhetnek a födémet károsító penészedésnek, és ideális helyet kínálnak akár a különféle kártevők szaporodásához is.

Az úgynevezett befújásos technológiának köszönhetően mindezek a problémák teljes mértékben kiküszöbölhetőek, ráadásul gyorsan, olcsón és a tetőszerkezet megbontása nélkül. Ezt a világszerte egyre ismertebb svéd innovatív technológiát használva kínál időtálló tetőszigetelési megoldást a Kimmel Insulation Kft.

A munka során a cég szakértői speciális műszerekkel térképezik fel a tetőszerkezet rétegeit, majd kiértékelik a szigeteléssel elérhető előnyöket. Ezt követően a statikai viszonyoknak megfelelően kijelölik azokat a pontokat, ahol a tetőn egy-egy 15-20 centiméter átmérőjű lyukat fúrnak az üregig. A lyukakon keresztül ezután bevezetik a tömlőt, amellyel a kőzetgyapot hőszigetelő anyagot befújják. A befújt kőzetgyapot a művelet során teljesen és hézagmentesen kitölti a kívánt teret, így biztosítva a tető megfelelő hőtartó képességét.

A kiváló hőszigetelő képességgel rendelkező anyag a kinti hőség kívül tartását is biztosítja a nyári kánikulában. A kőzetgyapot másik előnye, hogy ellenálló és tartós, tehát számos más anyaggal szemben hosszú távon, akár évtizedekre is garantálja a várt szigetelést. Emellett éghetetlen (A1) anyag, tehát tűzvédelmi szempontból is remek megoldás.

További előny, hogy a befújás miatt nincs szükség a tetőszerkezet hangos és költséges bontására, és gyakorlatilag építési hulladék sem keletkezik a folyamat során. Amennyiben a meglévő vízszigetelés jó minőségű, azt nem szükséges nagy költségekkel újra telepíteni, mivel a kőzetgyapot a szigetelésen át is bejuttatható.

A befújás tehát relatíve olcsó, biztonságos, tiszta és gyors megoldást jelenthet a panelházak tetőszigetelésére. Ez a technológia jelenti a Kimmel Insulation Kft. szolgáltatásainak alapját, a cég immár többéves tapasztalattal rendelkezik a panelházak tetőfödémjeinek hatékony és tartós szigetelésében.

(hazforum.hu)

(képek: panelszigeteles.com)

Galéria

TechnológiaszigetelésKimmel Insulation Kft.