2024.06.19, Szerda

A Market drónja a Dagály Úszóaréna belsejébe is berepült, így a felvételein jól szemügyre vehető a 2017-es úszó-vb medencéje és lelátója.

A képek szerint a 2017-es vizes vb-nek helyt adó versenymedence és a hozzá tartozó lelátók is előrehaladott állapotban vannak.

Az elhúzható tetőt kapó épületben egy-egy egyaránt 50 méteres versenymedence és edzőmedence lesz. Előbbihez átmenetileg 18 ezer férőhelyes lelátó kapcsolódik. A 13 ezres ideiglenes tribünt a világbajnokság után elbontják, így alapállapotában ötezer néző befogadására lesz alkalmas az aréna.

(Fotó: market.hu)

Magyarország eredetileg a 2021-es vizes világbajnokságnak adott volna otthont, de a mexikói Guadalajara visszalépése után, 2015 márciusában megkapta a 2017-es eseményt. A váratlan visszalépés miatt az arénát mindössze két év alatt kell fölépíteni a kivitelezőnek. A Market Építő Zrt. eddig sikerrel tartotta a feszített tempót, sőt túl is teljesítette, miután a tetőszerkezet a tervezettől hat héttel korábban került a helyére idén februárban.

A 25 ezer négyzetméter alapterületű létesítmény a versenyek mellett tanuszodája lesz a környékbeli kisiskolás, óvodás gyerekeknek és edzőbázisa a magyar úszósportnak. Az épületben a két 50 méteres medence mellett egy 25 méteres műugró medence és egy 12 méteres tanmedence is lesz.

(magyarepitok.hu, market.hu)

Galéria

Market Építő Zrt.Iparági hírekvizes vb 2017Duna Aréna