2024.03.19, Kedd
Még több ingatlanfejlesztést csalogathat Budapestre az Expo Real
atenor.be

Még több ingatlanfejlesztést csalogathat Budapestre az Expo Real

MTI

2016.09.30. 12:54 - Antal Zsófia

38 ezer ingatlanpiaci döntéshozó előtt mutatkoznak be Budapest fejlesztési projektjei és ingatlanfejlesztő vállalatai Münchenben.

Hirdetés

Az október 4-6. között Münchenben megrendezendő kiállítás Európa legjelentősebb találkozóhelye az ingatlanpiaci szereplők számára, 38 ezer döntéshozó gyűlik össze 74 országból. A háromnapos rendezvényen több mint 1700 kiállító mutatkozik be. A vásár központi témája idén a fenntarthatóság.

A szakkiállításon együtt népszerűsíti a budapesti ingatlanberuházásokat a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), Budapest önkormányzata és az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) - közölte a HIPA csütörtökön. A részvétel elsődleges célja, hogy Budapest a nemzetközi ingatlanfejlesztések és beruházások célterületévé váljon. A HIPA az ügynökség által auditált, komoly megvalósíthatósági potenciállal rendelkező ingatlanfejlesztési projekteket szeretné megismertetni a jelenlévő szakemberekkel. A projektek között szerepel számos irodaház- és szállodafejlesztés, luxuslakópark, valamint nagy volumenű reptéri logisztikai fejlesztések.

 


Cordia Park Residence II. (kép: futureal.hu)

 

Münchenben is Magyarország ingatlanfejlesztő vállalatait képviseli az IFK; közülük az Atenor, a Futureal, a Horizon Development, az InfoGroup, a Property Market, a Tópark és a Wing személyesen is részt vesz a kiállításon.

A közös Budapest-standon egyedi fejlesztési projektek mutatkoznak be, illetve sor kerül szakmai kerekasztal-beszélgetésekre a közeljövő nemzetközi sporteseményeihez kapcsolódó beruházásokról, irodaház-fejlesztésekről és a magyar ingatlanpiac lehetőségeiről.

 

A kiállításon részt vevő Futureal-csoport tízmillió eurós hitelmegállapodást kötött az Erste Bankkal

A Futureal-csoport 10,2 millió euró (mintegy 3,1 milliárd forint) értékű hitelszerződést írt alá az Erste Bankkal, ezzel sikeresen refinanszírozta a Corvin Corner irodaházat.

A Futureal csütörtöki tájékoztatása szerint az Erste Bank által a projektre korábban biztosított 7 millió eurós hitelkeret megemelését az tette lehetővé, hogy a 2014 decemberében átadott Corvin Corner irodaház már százszázalékos bérbeadottsági mutatót ért el. A 16 millió euró értékű, több mint 6000 négyzetméteres Corvin Corner a szintén a csoport fejlesztésében megvalósított budapesti Corvin Sétány projekt harmadik irodaütemének épülete.

Wing Zrt.Iparági hírekingatlanfejlesztésNemzeti Befektetési ÜgynökségCorvin sétányFuturealiroda

Hírlevél

Hirdetés