2024.03.28, Csütörtök
Közel jár a kelebiai sportcsarnok befejezéséhez a Merkbau
(képek: magyarepitok.hu és bacskiskunfoci.hu)

Közel jár a kelebiai sportcsarnok befejezéséhez a Merkbau

magyarepitok.hu

2016.10.06. 11:03 - Hegedűs Gergely

A mintegy 2100 négyzetméteres, 300 férőhelyes csarnokban kézilabdapálya, konditerem, és fallabdapálya épül a Bács-Kiskun megyei településen.

Hirdetés

Elérkezett bokrétaavatáshoz a Merkbau Kft. által kivitelezett sportcsarnok Kelebián. A tartószerkezet elkészültét ünneplő eseményen a kiskunhalasi cég műszaki igazgatója, Knáb János számolt be a projektről. Elmondta, a munkaterületet februárban vették át, azóta közel 10 000 köbméter földet mozgattak meg, 14 ezer darab téglát használtak fel, és 90 tonna betonacélt építettek be az épülő csarnokba, ami közel száz ember munkáját dicséri.

 

A helyi futsalcsapatnak is új otthona lesz

A mintegy 2100 négyzetméteres, 300 férőhelyes csarnokban egy normál méretű kézilabdapálya jön létre, emellett konditerem, és fallabdapálya is helyet kap. A sportcsarnok kapacitására alapozva a helyi futsalosok a tervek szerint elindulnak az NB II-ben. A projektet a közbeszerzési szerződés értelmében két ütemben kivitelezi a Merkbau, az első ütemben átadott csarnoknak a második ütem nélkül is működőképesnek kell lennie, és alkalmasnak a használatba vételi engedély megszerzéséhez. A második ütem biztosítja a teljes befejezést.

Sportközpont, fürdő és rendezvényterek is épülnek

Maczkó József polgármester sorsfordító építkezésnek nevezte a fejlesztést, mert ezzel végre közösségépítést szolgáló létesítményeket hoznak létre Kelebián. „A beruházással remélhetőleg nincs vége ennek a folyamatnak” – fogalmazott.

Beszédéből az is kiderült, a sportcsarnok mögötti térre egy rekreációs sportközpontot terveznek szálláslehetőséggel és fürdővel, a sportpálya körüli területeket pedig rendezvénytérként fogják működtetni.

Galéria

Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Iparági híreksportberuházásokKelebia

Hírlevél

Hirdetés