2024.04.19, Péntek
Egy lépéssel közelebb az M60-as meghosszabbítása

Egy lépéssel közelebb az M60-as meghosszabbítása

mti, magyarepitok.hu

2018.03.16. 09:40 - Hegedűs Gergely

A gyorsforgalmi út 67 kilométeres új szakasza köti majd össze Pécset a horvát határral és Barccsal. Utóbbi település szennyvízkezelése jelentős fejlesztést kap az A-Híd kivitelezésében.

Hirdetés

Megtartották a barcsi szennyvíztisztító telep és csatornahálózat fejlesztésének nyitórendezvényét. A Somogy megyei település és a Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) 720 millió forintos beruházását az A-Híd Zrt., Híd Zrt., G-Híd Zrt. alkotta konzorcium kivitelezi.


Korszerűsödik az iszapkezelés

A sajtóeseményen Lengyel Dávid, a kivitelező A-G Híd Konzorcium projektvezetője elmondta, fejlesztés

  • a tisztítótelep, valamint három közterületi átemelő felújítását;
  • továbbá egy új előülepítő, egy iszapgépház és egy komposztáló telep létesítését foglalja magában.

A beruházással lehetővé válik a létesítmény költséghatékony működtetése és a szennyvíziszap korszerű kezelése. A fejlesztés jelentős részben európai uniós és magyar pályázati forrásból valósul meg.

Szalai Balázs, Barcs alpolgármestere rámutatott, nagy szükség van a beruházásra, mert

enélkül a város a jövőben nem tudná biztosítani nagyobb vállalkozások betelepülését.

A sajtóeseményen arról is szó esett, a településen 570 millió forintból ipari parkot alakítanak ki.


Az M60-as kapcsolja be Barcsot a gyorsforgalmi hálózatba

Szászfalvi László, a térség kereszténydemokrata parlamenti képviselője a projektindítón elmondta, az M60-as gyorsforgalmi út tervezett Pécs-Barcs szakasza a közelmúltban megkapta a környezetvédelmi engedélyt.

Az M60-as eddig megépült szakasza az M6-os autópályát kötötte össze gyorsforgalmi útként Péccsel. Ezt a négysávos utat hosszabbítja meg a horvát határig az M60-as Pécstől Barcsig épülő 64 kilométeres szakasza, ami gyorsforgalmi útként épül meg, ám úgy készítik el, hogy később autópályává fejleszthető lesz.

Az új szakasz nyomvonalát tavaly augusztusban mutatták be, a bama.hu akkori információi szerint a beruházást idén kezdik el.

A térségben az M6-os autópálya szintén meghosszabbításra vár, déli irányban folytatják majd a horvát határig, erről legutóbb ebben a cikkben számoltunk be.

A-Híd Zrt.A-Híd Zrt.ÚtépítésszennyvízBarcsG-Híd Zrt.M60-asM6-os autópálya

Hírlevél

Hirdetés