2024.04.19, Péntek
Így ér el az M6-os a horvát határig
karpathir.com (illusztráció)

Így ér el az M6-os a horvát határig

magyarepitok.hu

2017.10.14. 09:00 - Szabó Ákos

Elkészülnek a 20 kilométeres szakasz engedélyeztetési tervei, a kivitelezés akár már 2018 első negyedévében elkezdődhet.

Hirdetés

Kihirdették az M6-os autópálya Bóly és Ivándárda közti szakaszára vonatkozó első közbeszerzési eljárás eredményét. A mintegy 20 kilométeres 2x2 sávos út engedélyezési tervét az UNITEF-83 és a FŐMTERV mérnöki irodák készítik el. Az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) kereteiben megvalósuló projekt projekt költsége mintegy 1,3 milliárd forint lesz – derül ki az EU közbeszerzési adataiból.

A most megkötött szerződés szerint az M6-os és az M60-as szétválási pontjánál kezdődő új szakaszhoz a mérnöki irodák többek között

  • elkészítik az út engedélyeztetési terveit
  • összeállítják a többi engedélyeztetési dokumentációt,
  • felülvizsgálják és ellenőrzik a szakasz korábbi megvalósíthatósági tanulmányát,
  • illetve egy mérnökségi telep és egy tengelysúlymérő állomás terveit is elkészítik.

 

A jövő év elején kezdődhetnek meg a munkálatok

Az M6-os most előkészített szakasza az Európai Unióval kötött integritási monitor-megállapodások hatálya alá esik, melyekben 11 országban ellenőriznek különös figyelemmel 17 nagyberuházási projektet. Az összes fél együttértésével létrejött megegyezés bejelentésekor mondták ei, hogy a kivitelezés közbeszerzési folyamata várhatóan az idei év végén indul el, 2018 első negyedévben pedig megszülethet a nagyberuházási szerződés is.

ÚtépítésautópályaútépítésIKOPBólyIvándárdaM6-os autópályaUnitef-83 Zrt.Főmterv Mérnöki Tervező Zrt.

Hírlevél

Hirdetés