2024.06.20, Csütörtök
Elkezdte a 62-es főút hiányzó láncszemét a Soltút és az S-Útvonal
Az elkerülőn épülő híd - fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Elkezdte a 62-es főút hiányzó láncszemét a Soltút és az S-Útvonal

magyarepitok.hu

2017.07.27. 12:45 - Hegedűs Gergely

A Székesfehérvárt és Dunaújvárost összekötő főúton a Szabadegyháza-ipartelepet elkerülő szakaszt építik fel.

Hirdetés

2018 júniusától a teljes 62-es úton 90 km/órás sebességgel haladhatnak az autósok - derült ki a szabadegyházi elkerülő út projektnyitó rendezvényén. A Soltút Útépítő Fenntartó és Kereskedelmi Kft. és az S-Útvonal Építőipari Fővállalkozó Zrt. közös kivitelezésében megvalósuló szakasz költsége nettó 3,16 milliárd forint.

A képre kattintva galéria nyílik!

A 2,9 kilométer hosszú kétszer egysávos szakasz elkészültével a 62-es út teljes rehabilitációja megvalósul. A Fejér megye két nagyvárosát összekötő út felújítása ugyanis már korábben elkészült, továbbá megépültek a perkátai és a seregélyesi elkerülő utak, egyedül Szabadegyházán kell lelassítaniuk az autósoknak.

Simon László kormánymegbízott szerint a megyének különösen fontos az útvonal, amiből már csak ez a láncszem hiányzott. Kifejezte reményét, hogy a beruházóktól megszokott minőségben fog a fejlesztés megvalósulni.

Az előkészítési munkák jól haladnak, a humuszfelszedés zajlik, jövő héten pedig elkezdik a betonalapréteg lefektetését.

Az útvonalon kialakítanak:

  • egy száz méter hosszú különszintű kereszteződést a Budapest-Pusztaszabolcs-Dombóvár vasúti fővonal, illetve egy iparvágány és egy közút felett (legelső képünkön), 2 db balra-kanyarodósávos közúti csomóponttal,  
  • három, szintbeli közúti kereszteződést,   
  • az ipartelepi kapcsolatot biztosító 125 méter hosszú, kétszer egy sávos csatlakozó utat,
  • 512 négyzetméternyi zajárnyékoló falat,
  • egy meglévő lakótelepi feltáró út szélesítését,
  • a közműveket, út menti fásítást, víztelenítést.
A képre kattintva galéria nyílik!

Egriné Ambrus Andrea, Szabadegyháza polgármestere jelezte a helyiek aggodalmát az útszakasszal kapcsolatban, ami szerinte megnehezíti majd a közlekedést Szabadszállás és az ipartelep között. A beruházást felügyelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szóvivője, Kiss Boglárka válaszában elmondta: sikerült szóbeli megerősítést szereznie arról, hogy az összeköttetéshez szükséges többszintes vasúti átjárót a gépjárműforgalom előtt is nyitva fogják tartani.

Galéria

Soltút Kft.Iparági hírekSzabadegyházaS-Útvonal Zrt.62-es főút

Hírlevél

Hirdetés