2024.07.13, Szombat
Magyar cég épített szigetelőanyaggyártó üzemeket Szegeden
Munka a Bodrogi Bau üzemében - szeged.hu

Magyar cég épített szigetelőanyaggyártó üzemeket Szegeden

mti

2019.11.08. 09:22 - Hegedűs Gergely

Az immár tízmilliárdos árbevételű vállalat egyik üzemében a polisztirol gyártását végzik, a másikban a méretre darabolást és a csomagolást.

Hirdetés

Átadták Szegeden a Bodrogi Bau Kft. új üzemeit, a beruházásban a magyar tulajdonú cég a polisztirol szigetelőhab-gyártó kapacitását bővítette.

A 497,2 millió forintos uniós és hazai támogatással megvalósult beruházási ütemben két új üzemcsarnok épült. Az elsőben az expandált polisztirol szigetelőanyag blokkok gyártását, feldolgozását végzik, a második csarnokban pedig méretre darabolják és csomagolják terméket.

A projekt része volt a termelés-irányítási, termelésprogramozási rendszer bevezetése és egy anyagminőség-vizsgáló labor kialakítása is.


Főleg a hazai nagyberuházásokat szolgálják ki

Több mint két éve kezdték el a cég szegedi telephelyén a gyártóbázis kialakítását, az első mintegy egymilliárd forintos költségű ütem 2017 végére készült el.

"A vállalkozás a szigetelőanyagokat elsősorban belföldön értékesíti, főként nagyberuházásokhoz, de a vevők között vannak új ingatlanokat építő vagy meglévő házukat felújító lakossági ügyfelek is" - közölte a szakember. A cég statisztikai létszáma a beruházás kezdete 2017. óta 167-ről 228-ra nőtt.


A kivitelezésben és az ingatlanfejlesztésben is tevékenykednek

Bodrogi Csaba, a cég értékesítési vezetője az MTI-nek elmondta, az 1996-ban alakult vállalkozás korábban a hőszigetelőanyagok, alumínium nyílászárók és szerkezetek kereskedelemével, valamint beépítésével foglalkozott.

Mára jelentősen kibővült a társaság tevékenységi köre. A most szóban forgó gyártás mellett cégcsoport építőipari kivitelezéssel, építőanyag kereskedelemmel, tervezéssel, ingatlan-beruházási, -forgalmazási, -eladási, -kezelési tevékenységgel is foglalkozik. Tulajdonosként asztalosüzemet működtet, ugyanakkor a vállalkozás tagja és résztulajdonosa az Új Ház Csoport országos építőanyag beszerző és értékesítő hálózatnak.


Idén átlépik a 10 milliárdos határt

A hódmezővásárhelyi székhelyű Bodrogi Bau Kft. az alföldi városban öt telephellyel rendelkezik, illetve számos fióktelepe van Szegeden, Csongrádon, Szentesen, Békéscsabán, valamint Budapesten.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Bodrogi Bau Kft. értékesítésből származó nettó árbevételét a 2017. évi 5,211 milliárd forintról tavaly 7,371 milliárd forintra növelte, miközben az adózott eredménye 255,7 millióról 879 millió forintra emelkedett. A vállalkozás tájékoztatása szerint az idei árbevétel eléri a 10 milliárd forintot.

Iparági hírekBodrogi Bau Kft.Szegedépítőipari cégeképítőipari gyártókszigetelés

Hírlevél

Hirdetés