2022.07.05, Kedd
ACO Stormclean Technikai szűrő: világújdonság a csapadékvíz teljeskörű megtisztítására
Képek: ACO /ACO Stormclean TF G-H: Vízszintes kialakítású tartály

ACO Stormclean Technikai szűrő: világújdonság a csapadékvíz teljeskörű megtisztítására

ACO

2020.12.14. 07:54

Az ACO újdonsága reaktív szűrőanyagával megköti még a legkisebb részecskéket is, így megvédi a felszín alatti vizeket a szennyeződéstől.

Ipari területeken, benzinkutakon, autómosókban vagy akár bevásárlóközpontokban is fennáll annak a veszélye, hogy nemcsak olaj, hanem nehézfémek, lebegőanyagok, valamint üledékanyagok is kerülhetnek a csapadékvízbe. Korábban egyszerűen olajleválasztóval igyekeztek ezeket a csapadékvizeket előtisztítani, de a jövő igényei ezen már túlmutatnak. Gumiabroncsokról, fékekből, illetve elektromos üzemelésű járművek használata során jelentős mennyiségű nehézfém és lebegő anyag szennyezheti az utak felületét.

Képek: ACO/ ACO Stormclean TF G-V: Függőleges kialakítású tartály

Az ACO számára az ilyen szennyező anyagokkal terhelt csapadékvíz tisztítása nem jelent gondot, az újdonságként bemutatkozó Stormclean Technikai szűrő (Stormclean TF) alkalmazásával. Üvegszálerősített műanyagból készül, így szállítása és telepítése is egyszerű feladat.

Összegyűjtés, tisztítás, tározás és visszajuttatás – az ACO így foglalja össze a felszíni vizek kezelésének folyamatát. A rendszerlánc második elemében jutnak fontos szerephez az olajleválasztók. Az olajleválasztók megtisztítják az összegyűjtött felszíni vizet a belekerülő szennyeződésektől, olajtól, nehézfémektől, egyéb anyagoktól mielőtt az eljutna a csatornarendszerbe vagy visszajutna a természetbe.

ACO Stormclean TF 1: Az ACO Stormclean TF a 63 mikronnál kisebb részecskéket is kiszűri

A hagyományos olajleválasztók esetében bizonyos korlátokkal kell számolni. A csapadékvízbe kerülő nehézfémek olyan lebegő szilárd anyagokhoz kötődnek, melyek szemcsemérete kisebb 63 mikronnál. Ezeket a részecskéket az egyszerű olajleválasztásos, azaz gravitációs technikával nem lehet eltávolítani.

Ebben az esetben biztosít megoldást az ACO Stormclean Technikai szűrő, amely reaktív szűrőanyagával megköti még a legkisebb részecskéket is, így megvédi a felszín alatti vizeket a szennyeződéstől.

Egy négyzetméter szűrőanyag-felület képes 250 négyzetméter felület csapadékvizét megtisztítani. Előre tekintve az ACO rendszerláncában, a Stormclean TF a rendszerlánc harmadik lépcsőjébe, az ACO Stormbrixx szikkasztórendszerbe kerülő víz előkezelését végzi.

ACO Stormclean TF 2: Az ACO rendszerlánca fekvő tartályos Stormclean Technikai szűrővel logisztikai területen

Erős, mint a beton, könnyű, mint a műanyag

A Stormclean TF másik előnyét alapanyaga jelenti. A hagyományos, betonból készült olajleválasztók helyett itt ugyanis üvegszálerősítésű műanyagot (GFK) használ a gyár. Az alapanyagnak köszönhetően a tartályok olyan erősek és ellenállóak, mint a beton, ugyanakkor olyan könnyűek, mint a műanyag. Nem véletlen, hogy számos iparág, köztük a repülőgép-, autó- és hajógyártás is használja. „A GFK egyik legnagyobb előnye a súlya, ugyanis nagyon könnyű anyagról beszélünk. Ez lehetővé teszi a költséghatékony szállítást, valamint az építkezéseken a kisebb költséggel történő beépítést, mert a mozgatásához nincs szükség nehézgépekre.” – mondta Dobos István, az ACO Kereskedelmi Kft. SWM menedzsere.

ACO Stormclean TF 3: Az ACO rendszerlánca függőleges tartálykialakítású Stormclean Technikai szűrővel parkolóban

A GFK nagy mértékben ellenáll a statikus és dinamikus terhelésnek és egyéb külső tényezőknek, mint például az időjárásnak, az UV-sugárzásnak és a kémiai hatásoknak.

„Mindemellett a Stormclean TF függőleges, valamint fekvő tartálykialakításban is rendelhető, igény szerint egyedi méretben is kérhető. A fekvő tartály 3in1 funkcióval rendelkezik, ugyanis az iszapfogó, technikai szűrő és a mintavételi egység egy tartályban helyezkedik el”

– tette hozzá Dobos István. A szűrő és a GFK tartályok együttesen biztosítják, hogy a rendszer jellemzően nehézáru-forgalomnak kitett területen is gond nélkül üzemelhessen.

 

Weboldal:

Az ACO SWM filozófiájáról és a kapcsolódó termékekről részletes információ itt érhető el: http://www.acoswm.hu/

 

Videó: https://www.youtube.com/watch?v=gHi63rTKGlo

 

Műszaki adatok:

Az ACO Stormclean TF részletes műszaki adatai weboldalunkon itt érhetők el: https://www.aco.hu/termekek/csapadekviz-kezeles/stormclean-csapadekviz-tisztitas

Galéria

Iparági hírekACO Kereskedelmi Kft.technológiavízgazdálkodás