2024.05.19, Vasárnap
Nagyszabású fejlesztés valósult meg a borsodsziráki Policell Kft.-nél
Illusztráció - Pixabay

Nagyszabású fejlesztés valósult meg a borsodsziráki Policell Kft.-nél

MTI

2023.01.20. 08:00 - Gyöngyösi Klaudia

A berendezések gyártósorba illesztéséhez szükséges volt a gyártócsarnok bővítése is.

Hirdetés

A műanyagiparban tevékenykedő PoliCell Ipari-, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 444,5 millió forint összköltségű fejlesztést hajtott végre Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei székhelyén, Borsodszirákon – derül ki a cég közleményéből.

A beruházáshoz a társaság a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program keretében 311,17 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

Közleményük szerint a tavaly év végén megvalósult beruházás eredményeként a cég új gépeket szerzett be és helyezett üzembe, melyek a csomagolóanyag-gyártási kapacitás bővítését teszik lehetővé. A társaság gyártó és kiszolgáló ingatlanjai is megújultak.

A Policell Kft. weboldala szerint a berendezések gyártósorba illesztéséhez szükséges volt a gyártócsarnok bővítése is. Az irodaház teljes felújítására pedig azért volt indokolt, mert az épület a 80-as évek óta nem esett át jelentős átalakításon.

 

A projekt hozzájárul munkahelymegtartó-képességek növeléséhez is

Az ingatlan tetőszerkezetén kialakítottak egy 17,2 kW teljesítményű napelemrendszert, amely részben fedezni fogja az épület elektromos energiaellátását. A fejlesztések mellett vezetői és menedzsment-tanácsadást, valamint informatikai képzést is igénybe vesz a cég.

A projekt jelentős mértékben hozzájárult a hátrányos helyzetű edelényi járás munkahelymegtartó-képességének növeléséhez és a Policell Kft. 79 fős személyzetének megőrzéséhez. A nyilvános adatok szerint a cég 2020-ban 1,9 milliárd, 2021-ben 2,8 milliárd forint nettó árbevételt ért el, adózott eredménye pedig 216 millió és 233 millió forint volt.

Iparági hírekPolicell Kft.építőipari cégekgyárfejlesztésBorsod-Abaúj-Zemplén megyeBorsodszirák

Hírlevél

Hirdetés