2024.05.18, Szombat
Átadták Az Év Szakembere díjakat - Az elismerés célja az építőipari szakmák presztízsének növelése
Fotók: Mapei

Átadták Az Év Szakembere díjakat - Az elismerés célja az építőipari szakmák presztízsének növelése

magyarepitok.hu, Mapei

2023.02.22. 13:30 - Kolinek Nóra

A Mapei által alapított díj szakmai zsűrijében lapunk munkatársa is részt vett.

Hirdetés

Az Országos Építőipari Szakember Találkozón Budapesten átadták a kiemelkedő teljesítményeket elismerő Az Év Szakembere díjakat. Az első alkalommal átadott díj presztízsét emeli, hogy odaítéléséről a szakemberek közössége döntött – olvasható a Mapei Kft. 2023. február 20-i közleményében.

Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára, a rendezvény díszvendége köszöntőjében elmondta, hogy Magyarország Kormánya országépítésre szerződött, amiben nem lehet természetesebb szövetségese, mint az építőipar. „Azt akarjuk, hogy Magyarországon mindent mi magyarok építsünk, korszerű tudással, lehetőség szerint magyar alapanyagokból” – fogalmazott az államtitkár.

Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium építészeti államtitkára
Fotók: Mapei

A Mapei Kft. által alapított díjra öt kategóriában pályázhattak aktív kőművesek és burkolók, az elmúlt évben készített referenciamunkákkal. A beérkezett pályázatokat független szakmai zsűri bírálta el. Az eredményesen elbírált pályázatokról a Magyar Építőipari Szakember Közösség tagjai döntöttek titkos szavazással.

Bálint Gábor pályamunkája

Az Év Szakembere Referencia díj 2022 nyertesei:

  • Lakossági projekt kategória: Bálint Gábor
  • Medence és wellnesshelyiségek kategória: Kontra László
  • Nem lakáscélú projekt kategória: Csiszér Zsolt
  • Pályakezdő kategória: Szántó Nándor
Kontra László pályamunkája

Szakemberek díjaztak szakembereket

„Az építőipar fejlődése csak kiváló szakemberekkel biztosítható. Azért alapítottuk a díjat, hogy példaképeket keressünk, akiket a jövő generációi tudnak követni, és akiknek a teljesítményét más szakemberek is elismerik. Szeretnénk lehetőséget biztosítani a kiemelkedő színvonalú munkát nyújtó szakembereknek, hogy munkáikat megismerjék, ezáltal növeljük az építőipari szakmák presztízsét, ezzel is segítve az építőipar kultúrájának fejlődését”

– indokolta a díjalapítás okait Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

Csiszér Zsolt pályamunkája

Az Év Szakembere Referencia Díjra 2022 felhívásra 97 pályázat érkezett. A zsűri tagjai Hajduk Márta, a Duoflex-Pool Kft. ügyvezetője, Ratskó István, a Ratskó-Bau Kft. tulajdonosa, Kincses Péter, a Magyar Építők értékesítési vezetője és Czank György, a BKSZC Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikum igazgatóhelyettese voltak.

Galéria

Iparági hírekMapei Kft.Országos Építőipari Szakember TalálkozóAz év szakembere díj

Hírlevél

Hirdetés