2024.03.29, Péntek
Hatékony és kiváló szakmai teljesítmény csak megfelelő irányítás mellett érhető el
Főkép: WHB székház

Hatékony és kiváló szakmai teljesítmény csak megfelelő irányítás mellett érhető el

magyarepitok.hu

2023.04.28. 15:00 - Gyöngyösi Klaudia

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. alapítói a kezdetektől fontos célként kezelték a hatékonyság mellett a megbízható, kiszámítható működést, szolgáltatást, hisz a megrendelői elégedettség és a visszatérő vásárló biztosítja a hosszútávú eredményes működést.

Hirdetés

A piaci körülmények között működő vállalkozások és szakipari cégek kiemelt érdeke a megbízható, pontos, magas színvonalú munkavégzés. A cégeknek olyan belső struktúrát kell működtetni, amely biztosítja a hatékony és jó minőséget, a munkatársak jó munkavégzési körülményeit, valamint a megrendelők érdekeinek és műszaki elvárásainak a lehető legjobb teljesítését – tájékoztatta lapunkat az irányítási rendszer fontosságáról és gyakorlati megvalósításáról Majer János, a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. integrált irányítási rendszer vezetője.

Fotó: Majer János, integrált irányítási rendszer vezető - WEST HUNGÁRIA BAU Kft.

„Hatékony és kiváló szakmai teljesítmény csak megfelelő irányítás mellett érhető el! Nem csak törvényi kötelezettség, de szakmai és piaci elvárás is a garancia és szavatosság magas színvonalú kezelése” – hangsúlyozta Majer János.

 

Ezek a követelmények csak megfelelő szervezettség, irányítás és ellenőrzés mellett biztosíthatóak

A fejlett világ gazdasági, szakmai- és politikai vezetése a cégek, termékek, szolgáltatások objektív összehasonlítása érdekében létrehozott egy önálló modulokból felépülő szabványrendszert (ISO), ehhez a rendszerhez csatlakozott hazánk is, és „honosította” a különféle szabványokat már a kilencvenes évektől kezdődően.

Az ezen szabványok szabályozásainak megfelelő gazdasági szereplők az egységes szempontú összehasonlíthatóság és működési kötelezettség alapján, azonos feltételek mellett tudnak a piaci versenyben részt venni, Magyarország pedig – minősített piaci szereplői által – csatlakozni tudott a fejlett ipari technológiát képviselő országok csoportjához.

„A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. alapítói a kezdetektől fontos célként kezelték a hatékonyság mellett a megbízható és kiszámítható működést, szolgáltatást, hisz a megrendelői elégedettség és a visszatérő vásárló biztosítja a hosszútávú eredményes működést” – fejtette ki Majer János.

 

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. folyamatosan fejlesztette integrált irányítási rendszerét

Az integrált irányítási rendszer célja, hogy egy vállalat hatékonyabban és egyszerűbben irányítsa a tevékenységét, növelje a teljesítményét és a versenyképességét, csökkentse a kockázatokat és a költségeket, valamint javítsa az ügyfél-elégedettséget. Ez pedig nem csak a dokumentációban, hanem a vezetésben, a folyamatokban és a szervezeti felépítésben is tükröződik. Az integrált irányítási rendszer lehetővé teszi, hogy a cég egységesen kezelje a minőségi, környezeti, biztonsági, energiahatékonysági és egyéb szempontokat.

A WHB folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően mára az alábbi szabványok előírásainak megfelelő követelmények teljesítését tudja garantálni:

 

Minőségirányítási rendszer (MSZ EN ISO 9001:2015)

Alkalmazása biztosítja és igazolja, hogy az előállított termék gyártási folyamatai minőségileg ellenőrzöttek. Ezen szabvány szerinti működés garanciát jelent az előállított termék minőségére, valamint a megrendelői elvárások szakszerű, pontos teljesítésére.

Környezetközpontú irányítási rendszer (MSZ EN ISO 14001:2015)

Környezetünk és életterünk megóvása mindannyiunk aktuális és a következő generációk jövőbeli érdeke. A munkavégzés és termék előállítás nem károsíthatja környezetünket.

Azon cégeknek, vállalkozásoknak van létjogosultsága a piaci versenyben részt vállalni, amelyek megfelelnek ezen követelményeknek.

A rendezett tiszta építési, gyártási környezet, a biztonságos és szelektív hulladékkezelés, a felügyelt gyártás, kivitelezés garantálja, hogy a környezetvédelmi előírások maradéktalanul teljesüljenek, illetve a megrendelő biztos lehet abban, hogy környezete nem károsodik a gyártás, kivitelezés alatt.

Munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer (MSZ EN 45001:2018)

Kimagasló munkát végezni csak jól képzett, megfelelően felszerelt munkavállalókkal lehet. Napjaink egyik égető kérdése a szakképzett munkaerőhiány. A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. a vonzó munkahelyi légkör és szakmai elvárások mellett úgy tudja megőrizni kiváló szakmai felkészültségű munkavállalóit, hogy részükre biztosítja a megfelelő munka és védőruházatot, a biztonságos és korszerű szerszámokat, eszközöket.

„Az irányítási rendszer működtetése garantálja, hogy a munkavédelmi előírásoknak megfelelő, dolgozóink részére biztonságos munkakörnyezetet, építési és munkakörülményeket tudjunk biztosítani” – tette hozzá Majer János.

Információbiztonsági irányítási rendszer (MSZ ISO/IEC 27001:2014)

Az információ tudás, előny, biztonság, ismeret, és ezáltal a piaci működés alapfeltétele. Minden cég érdeke az információk védelme és felhasználásának felügyelete. A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. saját és partnerei részére magas szinten garantálja az információk biztonságos őrzését, kezelését.

Antikorrupciós irányítási rendszer (MSZ ISO 37001:2019)

„Az információbiztonság, a törvényes és szakszerű munkavégzés, a cég és partnereink adatainak védelme kiemelt fontosságú, ezért mind munkatársainktól, mind közép és felsővezetőinktől elvárás az ezen feltételeknek való megfelelés” – emelte ki Majer János.

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. olyan munkatársakat foglalkoztat, akiknek lojalitása, szakmai és erkölcsi előélete megfelel a cég hosszú évek alatt kiérdemelt jó hírnevének.

„Ezen feltételek maradéktalan biztosítása érdekében hatékonyan működtetjük az antikorrupciós irányítási rendszert” – tette hozzá.

Energiagazdálkodási rendszer (MSZ EN ISO 50001:2012)

Napjaink aktuális kérdése az energia. Ahhoz, hogy egy vállalat versenyképes tudjon a piaci szereplők között maradni, szükséges az energiafelhasználás optimalizálása, a költségek visszafogása. Ha meglévő lehetőségeiket környezettudatosan, hatékonyan és tervezetten használják ki, azzal leszorítják energiafelhasználásukat és költségeiket.

Vagyongazdálkodási rendszer (MSZ ISO 55001:2015)

„A biztos működés feltétele a műszakilag megfelelő megbízható eszközállomány. Jó munkát végezni korszerű eszközökkel lehet, amelyek beszerzése jelentős költség. A költségek csökkentését jelenti, ha eszközeinket megóvjuk, a cég vagyonával „jógazda” módján gazdálkodunk. A beépített szabályzó rendszer-mechanizmusok biztosítják a vagyongazdálkodást” – mondta el a szakember.

Sok munka és tevékenység kötődik egyedi szakmai minősítésekhez, amelyek révén tud a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. speciális munkaterületeken is vállalkozni, munkát végezni.

 

Minőségirányítási követelmények

  • MVM Paksi Atomerőmű Zrt. ABOS 2, 3 szintű nukleáris minősítés
  • MVM GROUP Általános szállítói minősítés (Ezen minősítés megléte esetén végezhető munka az MVM csoportba tartozó cégek részére.)
  • RHK NONPROFIT KFT. Nukleáris építmények, radioaktív hulladéktároló építési munkák minősítés
  • AQAP 2110:2016 NATO Normatív dokumentum követelményeinek megfelelő minőségirányítási rendszer - speciálisan a katonai területre kiterjesztett és alkalmazott MSZ EN ISO 9001:2015 minőségirányítási rendszer
  • Honvédelmi Minisztérium által kiadott NATO beszállításra alkalmas minősítés
  • ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs NKFT. tanúsítványai

Saját gyártású termékekre és speciális tevékenységek végzésére vonatkozó minősítések, amelyek szervesen illeszkednek a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. építési, gyártási, tevékenységi, vállalkozási területeibe.

„Kivitelezéseink során vállalkozunk olyan munkák elvégzésére is, amelyek kapcsán minősített adat megismerése, kezelése válhat szükségessé. Ez mind a cég, mind az érintett munkatársaktól felelősségteljes szakmai tevékenységet követel meg” – nyilatkozta Majer János.

A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. rendelkezik:

A Belügyminisztérium nemzeti biztonsági felügyelet által kiadott „Telephely biztonsági tanúsítvány”-al

  • Nemzeti szigorúan titkos,
  • EU titkos,
  • és NATO titkos minősítési szintig.

A minősített adatok kezeléséhez Adatkezelési engedéllyel és Rendszerengedéllyel rendelkeznek a TBT-nek megfelelő minősítési szintekig.

„A WEST HUNGÁRIA BAU Kft. által működtetett integrált irányítási rendszer, szakmai elismerések, tanúsítások, együttesen garantálják, hogy cégünk minőség és környezettudatosan a jogi, szakmai és erkölcsi elvárásoknak megfelelve minőségi munkával áll mind hazai, mind külföldi megrendelőink rendelkezésére” – zárta gondolatait Majer János a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. integrált irányítási rendszer vezetője.

Iparági hírekWEST HUNGÁRIA BAU Kft.integrált irányítási rendszerinnovációiparági hírek

Hírlevél

Hirdetés