2024.04.24, Szerda
A PERI kezdeményezésére a magyar szerkezetépítő szakma páratlan összefogással segítette a törökországi földrengések károsultjait
Fotók: PERI Magyarország Kft.

A PERI kezdeményezésére a magyar szerkezetépítő szakma páratlan összefogással segítette a törökországi földrengések károsultjait

PERI Magyaroszág Kft.

2023.05.09. 10:30 - Kolinek Nóra

A mentési szakaszt követően is folytatódik a humanitárius segélyprogram.

Hirdetés

Három hónap telt el a törökországi földrengések kezdete óta. A katasztrófa Magyarországnál nagyobb, mintegy 110 000 négyzetméter területet, 11 nagyvárost, és összesen 14 millió embert érint. Az évszázad egyik nagy katasztrófája több, mint 50 000 ember halálát okozta.

Bár a tragédia lekerült a vezető hírek közül, magyar építőipari nagyvállalatok napirendre tűzték a segítségnyújtást a PERI Magyarország kezdeményezésére – olvasható a vállalat sajtóközleményében. A hazai szerkezetépítők jótékonysági akció keretében páratlan összefogással járultak hozzá az Ökumenikus Segélyszervezet tevékenységéhez Törökországban, és a földrengés sújtotta területen végzett humanitárius munkát 100 ezer és 1 millió Ft közötti összegekkel támogatták. A jótékonysági gála helyszíne az Aria Hotel Budapest volt, amely szintén csatlakozott a támogatók köréhez.

23 nagy magyar szerkezetépítő és beruházó cég fogadta el a világ egyik legnagyobb zsaluzatokkal, állványzatokkal és mérnöki szolgáltatásokkal foglalkozó vállalata, a PERI meghívását, hogy adományokkal támogassák a törökországi földrengés áldozatait.

Fotók: PERI Magyarország Kft.

A mentési szakaszt követően is folytatódik a humanitárius segélyprogram

Az esemény díszvendége Törökország képviseletében Gülşen Karanis Ekşioğlu nagykövet asszony volt, aki férjével, Ekrem Ekşioğlu úrral és a Meltem Güney nagykövet-helyettessel vett részt a jótékonysági vacsorán.

A nagykövet elmondta: „Bajban mutatkozik meg a jó barát. A magyarok igazi barátaink, és azok is maradnak örökre…. Ezekben a nehéz napokban a legkisebb támogatásnak is nagy jelentősége van.

Az adományokat a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek ajánlották, melynek munkatársai az első napoktól fogva humanitárius tevékenységet folytatnak a földrengés sújtotta területeken. Lehel László a karitatív szervezet elnök-igazgatója nemrég tért vissza a katasztrófa helyszínéről.

Beszédében elmondta, hogy a mentési szakasz után kialakították a helyi együttműködéseket, részt vesznek a nemzetközi koordinációban, és Iskenderunból szervezve, lokális partnerszervezetekkel együttműködve konténereket telepítenek, lakhatási feltételeket biztosítanak és segítenek az élelmezésben, higiéniai cikkek szétosztásában egy 6 hónapos humanitárius segélyprogram keretében.

A szakma egy családként fogott össze

Ézsiás Miklós, a jótékonysági gálavacsorát szervező PERI ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a PERI egy családi vállalkozás, mely 70 országban van jelen, ami azt is jelenti, hogy ha valahol baj van, arról tudnak és segítenek. „Bármely szakmában fontos, így a miénkben is, hogy legyenek közös pozitív céljaink, amelyek az üzleti érdekeken túl közösséggé kovácsolnak bennünket” – mondta el.

Az adományozásban Magyarországon élő török üzletemberek is részt vettek, köztük a hazai építőipar egyik jelentős szereplője, Hakan Yildiz mérnök, a Tura Group alapítója. Beszédében hangsúlyozta, hogy a földrengés által súlyosan érintett Hatay tartomány mindig is egyfajta kulturális hidat szimbolizált nyugati és keleti civilizációk között, hiszen a térség számos keresztény kulturális örökség otthona, például az Antakya-i Szent Péter barlangé. Az üzletember megköszönte Magyarországnak és a magyar embereknek az eddigi támogatást és a mentésben nyújtott segítséget.

A jótékonysági akciót adománnyal támogató vállalatok: Aria Hotel Budapest, CLC-Construct Építőipari és Szolgáltató Kft., Épület-Forma Kft., Hercsel Csoport, LupEx Kft., Most-Épker Kft., Moratus Szerkezetépítő Kft., PERI Magyarország Kft., Rózsadomb Investment Kft., Tuffply Europa Kft., Tura Kft., Veréb Kft, X Properties Kft.

Iparági hírekPeri Kft.Moratus Kft.CLC-Construct Kft.Most-Épker Kft.CSRjótékonyságadományozás

Hírlevél

Hirdetés