2024.09.20, Péntek
Idén nem csak anyagi támogatást nyújtott, talicskát is ragadott a MERKBAU csapata
magyarepitok.hu

Idén nem csak anyagi támogatást nyújtott, talicskát is ragadott a MERKBAU csapata

magyarepítok.hu

2024.09.20. 09:00 - Móré Levente

Bács-Kiskun vármegyei óvodások hétköznapjai lettek könnyebbek a MERKBAU támogatásának köszönhetően.

Hirdetés

Bács-Kiskun vármegyei bölcsődék és óvodák jelentkezhettek a MERKBAU Zrt. MerkÚjítók pályázatára. A 100%-ban magyar tulajdonú generálkivitelezéssel, építőanyag-kereskedelemmel és szerszámgépekkel foglalkozó MERKBAU Zrt. 5.000.000 Ft értékű támogatást nyújtott a Bácsalmás Kossuth utcai óvodájának és végezte el teljeskörűen a felújítást.

 

 

Felújításra lehetett pályázni

A MerkÚjítók projektet azon intézményeknek szánta a vármegyei központú vállalat, amelyeknél időszerűvé vált már a felújítás, de nem tudják, hogyan és miből tudnák ezt megvalósítani. A nyertes intézményt 13 pályázat közül választották ki.

A fő bírálati szempontok a következők voltak: létszám, jelenlegi állapot, a felújítást motiváló tényezők, beadott pályázati anyag minősége és a facebookon szerzett szavazatok száma.

A támogatás tartalmazta a komplett kivitelezési tevékenységeket, valamint a kivitelezéshez szükséges alapanyagok biztosítását.

 

 

Jó ügyek mentén

„Fontos számunkra egy helyi közösség és minden évben egy fontos ügy mellé állunk, így idén szerettünk volna valami különlegeset alkotni” – emelte ki Knáb Anita HR vezető.

Az elmúlt években pénzadományokkal segítettek különböző szervezeteknek, de idén olyat szerettek volna adni, amiben igazán jók, ez pedig az építés. Így született meg egy évvel ezelőtt a MerkÚjítók program, amellyel a vállalat célja az volt, hogy felújítsanak egy olyan óvodát a környékükön, amely igazán rászorul - ezzel visszaadjanak valamit a közösségnek, ahonnan a mára országosan ismert vállalat elindult.

Nem csupán oktatási központok az óvodák és bölcsődék, de olyan közöségi terek is, ahol a kicsik az első lépéseiket teszik meg a világ felé, ezért is tartották lényegesnek, hogy javítsanak egy ilyen intézmény körülményein.

 

 

Egy hónap alatt elkészültek a feladattal

Önkéntes nappal indult a felújítás 2024. június 29-én, amelyet 2024.augusztus 23-án adtak át az óvoda vezetőségének és a legkisebbeknek. A kiválasztott bácsalmási óvoda esetében a padlózat felújítását vállalták a kivitelezők, mert az intézménynek erre volt szüksége.

„Felszedtük a korábbi padlót, feltörtük a betont – mesélte Knáb Anita – és kialakítottunk egy új rétegrendet, amire aztán az új laminált padló került. Ezen felül mind a három csoportszobát és a folyosót is ki tudtuk festeni.”

 

 

Videókon követhettük a folyamatot

Ugyan nem volt sok idő a munkára, ráadásul a nagy nyári meleg sem kedvezett nekik, még sikerrel vették az akadályokat a MERKBAU munkatársai.

„A padló valóban nagyon rossz minőségű volt, így ennek cseréje hosszútávon hasznos lesz az óvoda számára; a festésre pedig találtunk helyi vállalkozót, ami külön öröm”

- tudhattuk meg Knáb János, a MERKBAU Zrt. Igazgatóság elnökének nyitóbeszédéből. Az átadó ünnepségen Földesné Remete Renáta intézményvezető-helyettes köszönte meg a cég fáradságos munkáját, amelyet videósorozattal is dokumentált a Bács-Kiskun vármegyei vállalat.

„Szerettük volna bevezetni a nézőket egy építési folyamat kulisszái mögé, ezért készítettünk videókat a felújításról” – tudtuk meg a HR vezetőtől.

A háromrészes felvételeken keresztül pedig bárki megismerheti a vállalat számára fontos értékeket, a vállalat fő profiljait, szakmai csapatukat és azt, hogyan dolgoznak. Az első videóban a bontási munkálatokat láthatjuk az önkéntes nap keretében: 

 

 

A második videóban a szakmunkákat mutatják be:

 

 

Végül a legfrissebb – és egyben utolsó – epizódban a MerkÚjítók nagykövete, Annoni Zita vezette be nézőket is a kulisszák mögé, ahol arra is fény derült, hogyan fogadták az megújult tereket a szülők és a gyerekek:

 

 

Galéria

Iparági hírekMerkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.MerkÚjítókBácsalmásóvodafejlesztéstámogatásCSR

Hírlevél

Hirdetés