2024.04.16, Kedd
Sikeres szezont zárt Kékestetőn a HE-DO sícentruma
fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Sikeres szezont zárt Kékestetőn a HE-DO sícentruma

magyarepitok.hu

2018.03.31. 08:00

Ha idén télen nem jutott el az ország tetején található sípályára, a helyszínen és a levegőből készített felvételeinkről most akkor is megismerheti többek között hazánk leghosszabb lesiklópályáját.

Az idei téli szezonban december 26-tól egészen március 18-ig fogadta a téli sportok szerelmeseit a kékestetői sípálya. A HE-DO Kft. beruházásában létrejött sícentrumban összesen 3,1 kilométernyi pálya található, melyek kiváló adottságokkal rendelkeznek.

A képre kattintva galéria nyílik!

A déli pálya különösen hosszú: az ország legmagasabb pontjáról 1800 méteres csúszással egészen a 784 méteres magasságban található Veronika-rétig juthatunk le – így ez az ország leghosszabb lesiklópályája, emellett a legnagyobb völgymagasságú és a második legnagyobb szintkülönbséggel rendelkező is.

Az ország tetején azonban nem csak a síelés megszállottjai találhatták meg számításukat, hanem a snowboardosok is élvezhették a kiváló minőségű pályákat. A sípálya tetején a HE-DO Kft. által megálmodott fűtött hüttékben lehetett, és lehet majd jövő télen is melegedni és enni-inni, a torony mellett található Tető Étterem pedig hamisítatlan házi ízeiről híres.

Galéria

KirakatHE-DOKékestető