2024.06.17, Hétfő

Az MTI érdeklődésére Fodor-Kassai Mónika pr-igazgató arról számolt be, hogy a Hilton Budapestben jelenleg 136 szobán dolgoznak, a buszfordulónál külön lift épül a szállodai csoportok részére. A DHSR Margitsziget szállodában újabb 78 szobát újítanak fel, a hévízi Aquában újabb 32 szobát. Hozzátette Danubius Hotels tervei között további beruházások is szerepelnek, ezeknek összességében közel 7 milliárd lesz az összértéke.

A cég ugyanakkor januárban közleményben tudatta, hogy Hotel Hungaria City Center néven működik tovább szállodaláncának egyik budapesti tagja, a Grand Hotel Hungaria. Az ország legnagyobb szállodája is fejleszt, 136 szobájában új szobatípust alakít ki. A beruházás értéke szobánként meghaladja az egymillió forintot.

A tavalyi évről az igazgató elmondta, a Danubius szállodaláncában a fokozott üzletmenet mellett zajlottak a felújítások. A legnagyobb átalakításba a Hilton Budapest vágott bele, itt a közösségi terek kaptak új arculatot. De jelentős beruházás történt a margitszigeti, valamint a hévízi Aqua szállodában is: a budapesti épületben 70, Hévízen 32 szobába vásároltak vadonatúj berendezést.

Fodor-Kassai Mónika további hat szállodát nevezett meg a tavaly 3,5 milliárd forintba kerülő projekteknél:

  • A Danubius Hotel Arena a Premier Fitness termében található medencét újította meg,
  • a Gellért szálló az év végére 50 felújított vendégszobával készült el,
  • a Danubius Hotel Astoria egyik rendezvénytermét újraszőnyegezték, az első és negyedik emeleten a történelmi szárnyban is szőnyegcsere volt,
  • a Danubius Hotel Flamenco és a Hotel Budapest is megújult,
  • továbbá modern televíziók kerültek a Danubius Health Spa Resort Bük szobáiba.

A Danubius Magyarország legnagyobb szállodalánca 23 saját tulajdonú szállodát (több mint 5500 szobát) üzemeltet, köztük a Hilton Budapestet és a Gellért Hotelt, valamint a Gundel éttermet. Emellett többségi tulajdonosa és üzemeltetője további 8 csehországi, 12 szlovákiai és 3 romániai szállodának.     

A Danubius Hotels 2014-ben konszolidáltan 52,3 milliárd forint árbevételt ért el, 5 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, működési eredménye 23 százalékkal, 3 milliárd 952 millió forintra nőtt a 2013-as 3 milliárd 220 millióról. A csoport adózás előtt eredménye 11 százalékkal javult 2014-ben, 2,18 milliárd forint volt.

A Danubius törzsrészvényeit 2015 szeptemberében törölték a Budapesti Értéktőzsde terméklistájáról, ahol a Standard kategóriájában jegyezték.

(mti, magyarepitok.hu)

Mi épül?szállodaberuházásszállodafelújításDanubius Hotels