2024.05.22, Szerda

Idén 22 ország 252 épületének részvételével zajlott le a Baumit Life Challenge 66 meghívásos építészeti verseny, melynek célja, hogy a versenyt megelőző két évben a Baumit építőanyagainak felhasználásával épült vagy felújított épületeket bemutassa, illetve elismerje.

A pályázatot hat kategóriában (családi ház, társasház, középület, felújítás, műemlék felújítás, valamint a szerkezet és design kölcsönhatása) hirdették meg és nemzetközi építészekből álló zsűri döntött a győztesekről. A Baumit közönségszavazást is hirdetett mind az öt kategóriában, a legtöbb szavazatot kapott épületek elismerő oklevelet kaptak.

A középület kategória közönségszavazásának nyertese a Szabadszállási ÁMK Tóth Erzsébet Óvoda, amelynek felújítását és bővítését 2014-ben Katkics Tamás (Katkics és Társa Építészeti Tervező Bt.) tervei alapján a Horváth Építőmester Zrt. kivitelezte.

A munkálatok 120 millió forint uniós támogatásból valósultak meg, az Új Széchenyi terv Dél-Alföldi Operatív Program részeként. A beruházás keretében a meglévő óvodát kellett felújítani, két új csoportszobával és egy tornaszobával bővíteni, az ezeket kiszolgáló öltözőkkel, vizesblokkal, szertárral együtt. Az épület ingerszegény megjelenését színes mesevilággal ellensúlyozták, ehhez Bálint Ágnes Mazsola és Tádéja adott ötletet, ahol a főszereplők tökházacskában laktak.

(challenge66.com)

(kép: epiteszforum.hu)

Galéria

AktuálisóvodafejlesztésnívódíjakBaumit Kft.Szabadszállás