2024.06.25, Kedd

Hotel Hungaria City Center néven üzemel tovább a budapesti Grand Hotel Hungaria, ugyanakkor 136 szobájának megújításával új szobatípust alakít ki. A beruházás értéke szobánként meghaladja az egymillió forintot.

Januártól Hotel Hungaria City Center néven, a Danubius tagjaként működik tovább a Grand Hotel Hungaria. A cég ugyanis felbontotta a Best Western lánccal kötött névhasználati szerződését.

A Danubius Hotels Nyrt. közleménye szerint a Danubius szállodalánchoz tartozó szálloda 25 éven át volt a Best Western család tagja. A Danubius az ország legnagyobb szállodáját továbbra is egyik meghatározó tagszállodájának tekinti.

Fodor-Kassai Mónika, a Danubius PR-igazgatója az MTI-nek elmondta, a névváltozással együtt a szálloda 136 szobája is látványosan megújul, a jelenleg is folyamatban lévő beruházás értéke szobánként meghaladja az egymillió forintot. A bútorzat, a TV-k, széfek és egyéb kiegészítők cseréjével a szálloda szobáinak csaknem harmada születik újjá - mondta. Az új szobatípus kialakításával a szálloda szeretné növelni piaci részesedését.    

Tájékoztatása szerint a szálloda tavalyi átlagos foglaltsága meghaladta a 60 százalékot, idén közel 65 százalékos kihasználtságot terveznek.    

A Danubius Hotels Magyarország legnagyobb szállodalánca, 23 saját tulajdonú szállodát üzemeltet Magyarországon, köztük a Hilton Budapestet és a Gellért Hotelt, valamint a Gundel éttermet. Emellett többségi tulajdonosa és üzemeltetője további 8 szállodának a csehországi Marienbadban, 12 szállodának Szlovákiában és három szállodának a székelyföldi Szovátán.

A Danubius Hotels Nyrt. 2015 harmadik negyedévében 4,156 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami 19 százalékkal magasabb az előző év harmadik negyedévinél. Az első kilenc hónapban 4,362 milliárd forint volt a nyeresége, ami 59 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest.

A konszolidált, a nemzetközi számviteli standard (IAS 34) alapján készült jelentés szerint a cégcsoport konszolidált bevétele 2015 első kilenc hónapjában 42,15 milliárd forint volt, 4 százalékkal magasabb 2014 ugyanazon időszakához képest. Tavaly a CP Holdings Ltd. kivásárlási ajánlata sikeres volt, a Danubius átadta saját részvényeit a CP Holdingsnak, a BÉT szeptember 25-én törölte a Danubius Hotels törzsrészvényeit a terméklistáról.

(mti)

(kép: danubiushotels.hu)

Galéria

Mi épül?szállodafelújítás