2024.07.14, Vasárnap

A Mapei Kft. belföldi forgalma idén az első negyedévben 1,7 milliárd forint volt, ami 9 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. A hírt az építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó cég közölte az MTI-vel.

Markovich Béla, ügyvezető, az Építőipari Vállalkozások Országos Szövetsége (ÉVOSZ) alelnöke a közleményben kifejtette, az ágazat helyzetét figyelembe véve elégedett az első negyedév eredményeivel. "Mivel a főleg uniós forrásokból finanszírozott beruházások kifutottak, és az újak még nem indultak el, ezt az egész ipar, így mi is megéreztük" - fogalmazott a vezető. "Több termékvonalunk forgalma csökkent. A nagyberuházások miatt forgalomkiesés kompenzálására munkatársaink minden kisebb projekten, akár egy családi ház építésén igyekeznek ott lenni." Hozzátette, az első negyedév nehézségek ellenére elért eredményeit a magas szintű vevőkiszolgálásnak, a vállalat képzési programjának, valamint az intenzív kommunikációnak tulajdonítja.

A vezető úgy fogalmazott, a Mapei továbbra is nagyon bizakodó, júniustól várhatóan beindulnak az útépítések, és legkésőbb szeptembertől a családi otthonteremtési kedvezménnyel lakások, családi házak építése hozhat élénkülést.

A Mapei Kft. tavalyi árbevétele 22 százalékkal 9,35 milliárd forintra nőtt. A vállalat 15 százalékos növekedést tervez 2016-ra Magyarországon.

A világhírű olasz anyavállalat magyar leányvállalata nemrég ünnepelte 25. születésnapját, az eseményen háborút hirdetve a szakemberhiány ellen. Stratégiájának része a március elején bejelentett online szakemberképzés, illetve a június 11-ére a cég által meghirdetett Országos Építőipari Szakember Találkozó is.

(mti, magyarepitok.hu)

Mapei Kft.Iparági híreképítőipari gyártók