2024.06.17, Hétfő

A Kenderesi Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium több mint 130 millió forintból újult meg. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter a 65 éves iskola projektzáróján elmondta, a pályázati forrásból az intézmény hét épületét fejlesztették. A tanügyi épületben, a könyvtárban, a tankonyha épületében és a tanműhelyekben homlokzati fal-és padlásfödém szigetelésére, nyílászárók cseréjére is sor került.

A ceglédi Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakképző Iskola csaknem 150 millió forintból korszerűsödött. Az intézményben új hőszigetelést, modern nyílászárókat kapott a főépület mellett a tornacsarnok, a melléképület és a két tanműhely.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) tájékoztatása szerint az oktatási intézmények felújítása a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretén belül, száz százalékos uniós finanszírozásból valósult meg.    

Fazekas Sándor elmondta, a beruházásoknak köszönhetően a fűtésköltségekben jelentkező megtakarításokat további beruházásokra, az oktatás színvonalának javítására tudják fordítani. A miniszter beszélt arról is, hogy a mezőgazdaságban korszerű, gyakorlatias, piacképes tudásra van szükség, ennek érdekében tangazdaságok működnek az intézmények keretei között.

(mti)

(fotó: agrarszakkepzesek.hu - Kenderes)

Energetikaenergetikai beruházásKenderes