2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Európai szintű kerámiaközpont jöhet létre Pécsett
bama.hu

Európai szintű kerámiaközpont jöhet létre Pécsett

MTI

2016.10.21. 11:17 - Antal Zsófia

Két héten belül indul a próbaüzem a Ledina Kerámia új telephelyén, februárban már teljes kapacitással fognak működni. Ám a cég itt nem áll meg a fejlődésben, hamarosan még egy csarnokot épít 8 milliárd forintból.

Hirdetés

Jövő februárban indul a termelés a Ledina Kerámia Kft. mintegy kétmilliárd forintos beruházással létrehozott, 1400 négyzetméteres pécsi üzemcsarnokában - hangzott el a cég csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Erdei Viktor ügyvezető szerint komoly, európai szintű kerámiaközpontot szeretnének kialakítani 115 munkavállalójuk több évtizedes szaktudása segítségével. A gyártástechnológia alapját csúcsminőségű gépek, valamint a legújabb háromdimenziós és digitális technológiák kombinációja adja.

Az ügyvezető közölte azt is, hogy a Zsolnay-utódként számon tartott Ledina Kerámia nem kíván Zsolnay márkanévvel termékeket gyártani, mivel a cégnek van saját márkaneve, identitása, valamint lesz saját termék-portfóliója is. Az épületkerámia területén egy magyar magánbefektető már komoly megrendelési igényét jelezte a cég felé.

A százszázalékosan magyar tulajdonú, saját porcelán-díszműáru és épületkerámiai portfólió kialakítását is célul kitűző cég a próbaüzem első fázisát november elején, a második fázist decemberben indítja, az első termékek bemutatását pedig másfél-két hónap múlva tervezi. A technológia telepítése nagyjából a felénél tart, a műhelyek két héten belül elkészülnek.

 

Újabb pécsi üzem épül

A Ledina Kerámia az Anidel Projekt Kft. birtokában van. Bozóki János, az Anidel főtulajdonosa magánvagyonából hozták létre a Ledinát, Bozókinak építőipari és energetikai érdekeltségei vannak Cipruson, Görögországban, Izraelben és Ukrajnában.

Az Anidel Projekt Kft. ügyvezetője, Takács István bejelentette: 8 milliárd forintos beruházással újabb pécsi üzemet terveznek létrehozni. Az új gyár munkaerőigénye hozzávetőleg száz fő lesz, de jelenleg is keresnek munkavállalókat a már meglévő üzembe.

A cég konzorciumi partnereivel közösen kétmilliárd forintos uniós fejlesztési pályázaton kíván részt venni. Takács István szerint az eddigi és a jövőben tervezett beruházások együttvéve számításaik szerint 6-8 év alatt térülnek meg.

Mi épül?Pécstetőcserépüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés