2024.06.25, Kedd
Csehország helyett Tatabányán épült raktár egy japán autóipari cég számára
MTI

Csehország helyett Tatabányán épült raktár egy japán autóipari cég számára

MTI

2017.01.19. 15:07 - Antal Zsófia

A Trans-Sped Kft. hatezer négyzetméteres, hűthető-fűthető csarnokot adott át a Tatabánya-Környe Ipari Parkban csütörtökön. Az egymilliárd forintos beruházás a szomszédos japán AGC autóüveggyár raktárigényét elégíti ki.

Hirdetés

Fülöp Szabolcs, a Trans-Sped cégcsoport ügyvezetője elmondta: a társaság nyolcéves, összesen 2 milliárd forint összegű raktározási és szolgáltatási szerződést kötött az AGC Glass Hungary Kft-vel. A most megépült raktárbázis az autóüveggyártó csehországi raktárait váltja ki. Mivel a gyártól néhány száz méterre található, biztosítja a termelés rugalmas ellátását, valamint a késztermék raktározását.

 

Fülöp Szabolcs, a Trans-Sped Kft. ügyvezetője a cég 6000 négyzetméteres logisztikai bázisa átadásán a Tatabányai Ipari Parkban 2017. január 19-én. (fotó: MTI)

Haluza Zoltán, az AGC logisztikai igazgatója hozzátette, három csehországi raktárat váltottak ki a tatabányai beruházással. A vállalat 2017 júniusától csehországi síküveggyára és tatabányai telephelye között a szállítmányozást is magyar cégekre bízza. A havonta 4000 kamionnyi fuvar felét a Trans-Sped végzi majd.

Schmidt Csaba, Tatabánya polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat a Környével közös közigazgatási területen lévő ipari park fejlődésével párhuzamosan 100 millió forintot meghaladó ráfordítással felújítja a park fő közlekedési útjait, illetve a Modern városok program keretében új feltáró utakat létesít.

A magyar tulajdonú, debreceni központú Trans-Sped Kft. országos irodahálózattal rendelkezik, fedett raktárkapacitása meghaladja a 180 ezer négyzetmétert. Kamionjainak száma 2017 végére meghaladja a kétszázat, a munkatársak száma pedig a 750-et. A társaság 2016-ban 16 milliárd forintos árbevételt ért el.

Mi épül?logisztikai központipari parkTatabányaautóipar

Hírlevél

Hirdetés