2024.03.29, Péntek
Különleges közösségi park született Óbuda családias övezetében
obuda.hu

Különleges közösségi park született Óbuda családias övezetében

magyarepitok.hu

2017.10.03. 11:21 - Antal Zsófia

A 25 ezer négyzetméteres Mészkő Park 380 millió forintból jött létre, benne játszótérrel, sporteszközökkel és kutyaügyességi pályával.

Hirdetés

Átadták a huszonötezer négyzetméteres Mészkő Parkot szombaton a III. kerületben, az Arany- és Ürömhegy határában. A multifunkciós és több korosztálynak is kikapcsolódási lehetőséget nyújtó közösségi tér magában foglal két játszóteret, valamint egy fitneszparkot, egy rendezvényteret és egy kutyaügyességi (agility) pályát is.

Kivitelezői a budapesti Kobold’ 2003 Növénytermesztő és Parképítő Kft. és a pomázi Ambíció Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. voltak. A közbeszerzési értesítőből kiderül, hogy többek között például tizennégy napelemes közvilágítási lámpát, strandröplabda pályát, sakkasztalt, kosárlabda palánkot, teqball asztalt és pingpongasztalt is el kellett helyezniük a parkban.

google.hu

A Héthalom utca és a Mészkő utca által bezárt területen, családi házas övezetben létrejött park tervezése 2015-ben kezdődött meg, amikor az ötlettel a Háromhegyek Közhasznú Egyesület az önkormányzathoz fordult. „A park létrejötte valódi összefogás eredménye, hiszen a kormány 380,5 millió forinttal támogatta az építését, önkormányzati telkeken valósult meg, tervezésébe pedig a környék lakóit is bevonták” – hangsúlyozta az átadón Varga Mihály, a II. és III. kerület országgyűlési képviselője, nemzetgazdasági miniszter.

A miniszter Bús Balázs III. kerületi polgármesterrel együtt adta át Kővári Krisztinának, a Háromhegyek Közhasznú Egyesület elnökének az új park szimbolikus kulcsát.

Mi épül?építőipari cégekközparkÓbuda

Hírlevél

Hirdetés